Aston Villa verpest heldenrol Gakpo in slotfase

Liverpool heeft maandagavond een kwetsbare indruk gemaakt in de Premier League. De nummer drie van Engeland verspeelde in de slotfase een zeker lijkende overwinning tegen Aston Villa: 3-3.

Liverpool geeft zege uit handen bij Aston Villa

Aston Villa had de wedstrijd niet veel beroerder kunnen beginnen. Na ongeveer zestig seconden dacht doelman Emiliano Martínez een bal eenvoudig te kunnen vangen, maar in plaats daarvan werkte hij de voorzet knullig in eigen doel. Liverpool kreeg de 0-1 daarmee in de schoot geworpen.

Youri Tielemans bracht de manschappen uit Birmingham nog wel langszij. Na de 1-1 van de Belg ontstond een bijzonder boeiende wedstrijd op Villa Park. Liverpool werd meermaals in verlegenheid gebracht, maar dankzij Cody Gakpo ging men alsnog met een 1-2 voorsprong de rust in.

Late wending

Vlak na rust liep Liverpool uit naar 1-3. Jarell Quansah, die samen met Virgil van Dijk het centrale duo vormde, werkte de derde treffer voor The Reds tegen de touwen. Ollie Watkins dacht kort daarna de 2-3 te maken, maar door zijn treffer ging een streep dankzij een VAR-interventie.

Deze treffer viel vijf minuten voor tijd alsnog via Jhon Durán, die kort daarna ook de 3-3 opeiste. Aston Villa is daarmee een stap dichterbij het veiligstellen van plek vier. Liverpool gaat sowieso als derde eindigen.

Scoreverloop: 0-1 (2′) E. Martínez (eigen doelpunt), 1-1 (12′) Y. Tielemans, 1-2 (23′) C. Gakpo, 1-3 (48′) J. Quansah, 2-3 (85′) J. Dúran, 3-3 (89′) J. Dúran