Kantoor Te Kloese: leegloop dreigt bij Feyenoord-verdediging

Foto: Kantoor Te Kloese: leegloop dreigt bij Feyenoord-verdediging

Op het kantoor van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese blijft de telefoon maar rinkelen. Na het onverwachte kampioenschap van de Rotterdammers en de uitstekende Europese prestaties is Feyenoord hot. De spelers staan vol in de picture en van de basiself is aanvoerder Orkun Kökçü al vertrokken. Dreigt er een leegloop en moet trainer Arne Slot weer helemaal opnieuw beginnen? We gaan de kampioensopstelling af en bespreken de kansen op een mogelijke Feyenoord-exit, te beginnen met de (doel)verdediging.

Inside het kantoor van Dennis te Kloese: hoe ligt de Feyenoord-verdediging in de markt?

De totale waarde van de Feyenoord-selectie is volgens Transfermarkt.nl een kleine 200 miljoen euro. Als we kijken hoe de spelers vandaag de dag in de markt liggen kan je dit bedrag gerust verdubbelen. Als technisch directeur Dennis te Kloese het zou willen dan zou Feyenoord héél veel geld kunnen verdienen aan de prestaties van het afgelopen seizoen. Maar als je kijkt naar het sportieve vlak wil je de selectie zo goed als bijeen houden. Om met een paar gerichte versterkingen de mannen van Slot klaar te stomen voor de Champions League.

De keeper is natuurlijk dé steunpilaar van het elftal. Zeker in de Champions League kan een doelman het team maken of kraken. Bij Feyenoord zitten ze met Justin Bijlow wel goed. De zelf opgeleide keeper (25) kan uitstekende statistieken overleggen en is inmiddels ook uitgegroeid tot eerste doelman van het Nederlands elftal. Van de keepers van de kampioensselectie zijn derde doelman Ofir Marciano (Hapoel Beer Sheva) en vierde keeper Tein Troost (NAC Breda) vertrokken. Feyenoord legde de gehuurde tweede goalie Timon Wellenreuther definitief vast en de verhuurde Thijs Jansen (TOP Oss) keerde terug.

Manchester United wil goedkoop shoppen bij Feyenoord

Dan blijft over Justin Bijlow. De keeper is onbetwist de nummer één in Rotterdam en wordt op handen en voeten gedragen door het Legioen. Hij staat alleen wel in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. Te Kloese heeft al een belletje uit Manchester ontvangen. Zij willen graag weten hoeveel Bijlow moet kosten. De marktwaarde is 15 miljoen euro, maar vanaf 25 miljoen mag je pas serieus aankloppen op het kantoor van Te Kloese. Dan nog wil Feyenoord het jeugdproduct absoluut niet laten gaan. Hij heeft een contract tot medio 2025 en dat wil de club graag upgraden en verlengen.

Bijlow wil aan de ene kant blijven, maar is ook benieuwd naar Manchester United. Zeker omdat Erik ten Hag daar de coach is. United kijkt wel al verder en heeft ook enkele (vele duurdere) keepers op het oog. André Onana is keuze nummer één en ManU zou er zelfs niet voor terugdeinzen om gelijk twee keepers te halen. Bijlow weet één ding zeker, bij Feyenoord kan hij nog een seizoen de Champions League in als eerste keeper, om daarna alsnog voor de absolute hoofdprijs te vertrekken. Als eerste keeper van Oranje over een langere periode en sterkhouder van Feyenoord zou hij dan gelijk het transferrecord van zijn club scherper kunnen stellen. De contractonderhandelingen zijn in volle gang.

Belletjes voor Geertruida én Pedersen

Lutsharel Geertruida zit een beetje in hetzelfde schuitje als Bijlow, maar hij heeft juist net zijn contract bij Feyenoord verlengt. Zijn verbeterde verbintenis loopt tot medio 2025 en zijn marktwaarde is 25 miljoen euro. De rechtercentrale verdediger/rechtsback staat op menig lijstje, waarbij FC Barcelona en RB Leipzig de grootste clubs zijn. Die laatst lijkt het serieust, maar Te Kloese wil publiekslieveling Geertruida niet zonder slag of stoot laten gaan. De bedragen die in Spaanse media worden genoemd voor Geertruida, daar kan de Feyenoord-directeur alleen maar om lachen. Tussen de 10 en 15 miljoen euro zou Barcelona een mooi bedrag vinden voor de uitblinker van afgelopen seizoen, die zich net als Bijlow in Oranje heeft gewerkt.

Feyenoord wil veel en veel hoger in de boom zitten. Te Kloese en co zien ook dat Ajax even Jurriën Timber voor bijna 50 miljoen euro verkoopt aan Arsenal na een slecht seizoen en voelen de druk van buitenaf. De Feyenoord-fans willen niet dat hun sterspelers en op Varkenoord opgeleide jongens voor een relatieve habbekrats de deur uit gaan. Iedereen gunt Geertruida een mooie transfer, maar wel voor een uitstekende prijs. Zijn concurrent op rechtsback Marcus Pedersen kan dan doorschuiven, ware het niet dat ook hij in de belangstelling staat. Vfl Wolfsburg, Eintracht Frankfurt en zelfs Atlético Madrid zouden hem op het shoppinglijstje hebben staan. Wolfsburg wil doorpakken en probeert Te Kloese te pakken te krijgen. Met een contract tot 2026 en een marktwaarde van 7 miljoen euro hopen de Duitsers voor niet al te veel geld een 22-jarige Noorse international te halen. Te Kloese gaf al aan dat Feyenoord niet zomaar meewerkt om dat de club geen “sociale instelling” is.

Het centrale duo van het kampioenselftal van Feyenoord. Hancko (links) staat vol in de transferbelangstelling, maar niemand heeft zich nog voor Trauner (rechts) gemeld.

Trauner tankt rustig bij, Hancko hot

Gernot Trauner was ook (mits fit) onbetwiste basisspeler van Feyenoord in het kampioensjaar. Waar zijn partner centraal achterin David Hancko overal genoemd wordt, heeft Te Kloese nog niemand gehoord over Trauner. De Oostenrijkse tank met uitstekende Rotterdamse zangkunsten tankt daarom rustig bij en maakt zich op voor een Feyenoord-jaar in de Champions League. De 31-jarige verdediger heeft bovendien onlangs nog zijn contract verlengd tot medio 2026.

Hancko hoort de ene topclub na de andere voorbijkomen. Liverpool, Newcastle United en Napoli zouden wel oren hebben naar de Slowaakse centrumverdediger van Feyenoord. De 25-jarige stilistische speler heeft nog een contract tot 2026 en zag zijn marktwaarde stijgen naar 25 miljoen euro. Mochten de topclubs doorpakken (wat ze voorlopig nog niet doen), dan moeten ze diep in de buidel tasten. Te Kloese weet hoe waardevol Hancko is voor Feyenoord en hoe belangrijk hij kan zijn in de Champions League. Om hem na één seizoen al te laten gaan, dat kan alleen als hij minstens het uitgaande transferrecord van Feyenoord (Kökcü-fee: 35 miljoen plus) verbetert.

Hartman heeft wat teleurstellingen te verwerken

Tot slot is het op de linksbackpositie opvallend rustig. De naam Quilindschy Hartman zal ongetwijfeld op menig scoutingslijstje staan, maar tot concrete interesse is het nog niet gekomen. De linksback, die tegen Oranje aanschurkt, brak dit seizoen door bij Feyenoord en verlengde in november zijn contract tot 2025. Zijn marktwaarde steeg sinds die verlenging van 1 miljoen euro naar 10 miljoen. De 21-jarige Zwijndrechter, die ook voor Curaçao zou mogen uitkomen, zit ook nog helemaal niet te wachten op een buitenlandse club. Vlak voor het verstrijken van de vorige zomerse transferdeadline besloot Slot Hartman alsnog bij de selectie te houden. De verhuur aan Excelsior werd afgeblazen en de rest is geschiedenis. De onverschrokken Hartman groeide uit tot basisspeler en had een lang gesprek met Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Dat hij toch niet eens in de voorselectie zat voor de Nations League, stelde hem wel teleur. Even later werd hij bij Jong Oranje andermaal teleurgesteld, maar dat had meer te maken met de dramatische prestaties van de Nederlandse beloften. Bij Feyenoord hoopt hij komend seizoen als basisspeler de Champions League in te gaan, niet meer en niet minder.

Te Kloese gooit voorlopig de hoorn erop

Of hoe zou Hartman reageren als er een grote buitenlandse club voor hem meldt. De transfermarkt in Nederland is pas drie weken open en duurt nog een kleine twee maanden. Daarin kan van alles gebeuren en dat weet Te Kloese ook maar al te goed. Hij houdt zijn poot nu nog stijf, maar hoe reageert hij als er tientallen late miljoenen tegenaan worden gesmeten. De Feyenoord-directeur heeft inmiddels alle macht in Rotterdam en deze zomer moet hij dat waarmaken. Met een enkele transferklapper (inclusief die van Kökcü) en een paar gerichte echte versterkingen. Achterin dreigt alleen nu al een leegloop. Want als de grote clubs hun interesse doorzetten, kan Te Kloese dan de hoorn erop blijven gooien?

Welke (doel)verdediger gaat Feyenoord deze zomer sowieso verlaten?

  • Bijlow
  • Geertruida
  • Pedersen
  • Trauner
  • Hancko
  • Hartman
1499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:33
3+
De Ligt witheet na arbitrale dwaling tegen Real: ‘Het is een schande’
08:10
61+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
07:48
1779+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
07:31
1020+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
07:12
484+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:44
113+
‘PSV krijgt concurrentie om Driouech’
23:22
119+
Lof voor uitblinkende Oranje-verdediger: “Hierom moet hij spelen”
23:00
80+
Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund
22:30
132+
Kersverse aanwinst legt uit waarom hij direct voor Ajax koos
22:05
154+
‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’
21:41
194+
Bayern-icoon genegeerd door eigen club, op uitnodiging van Real toch aanwezig
21:16
534+
‘Feyenoorder heeft nieuwe bestemming bepaald’
20:51
22+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale
20:28
245+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
38+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
56+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
19:22
335+
Geschorste Pogba verrast met carrière switch
19:03
42+
Sterkhouders van Oranje zetten stappen in herstel
18:34
128+
Mbappé loopt boos weg tijdens interview
17:56
163+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie