Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund

Foto: Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund

Real Madrid heeft na een krankzinnige slotfase tegen Bayern München de finale van de Champions League bereikt. In het eigen Santiago Bernabéu kwamen de Spanjaarden achter, maar in de laatste minuten van de wedstrijd werd die omgedraaid. Invaller Joselu was het goudhaantje door het maken van beide treffers.

Real Madrid draaide het weer laat om tegen Bayern München en haalt Champions League-finale

Door de betere vorm en het thuisvoordeel werd Real gezien als de favoriet tegen Bayern. Na de spectaculaire 2-2 in München ws de strijd echter nog volledig open. Vorige week moest de ploeg van Carlo Ancelotti routinier Dani Carvajal nog missen. Hij was er woensdagavond wel bij en verving Lucas Vázquez, die vrij ongelukkig speelde. Tussendoor vierde Real nog feest met het behalen van de landstitel. Matthijs de Ligt was terug bij Bayern en keerde meteen terug in de basis. Hij kwam in de plaats van Min-jae Kim, die in de heenwedstrijd twee keer schutterde. Vinícius Júnior profiteerde daar beide keren van, nu was het aan De Ligt om de Braziliaanse steraanvaller in toom te houden.

In het begin waren er wat speldenprikjes over en heen, de eerste echt serieuze kans kwam na een kwartier. Weer was het Vinícius Júnior die gevaarlijk opdook en de paal raakte. In de herkansing kon Rodrygo nog toeslaan, maar het was beide keren Manuel Neuer die kon redden. Bayern probeerde er af en toe uit te komen, al kon het niet echt gevaarlijk worden. Serge Gnabry mocht het in tegenstelling tot het heenduel nu vanaf de aftrap proberen. De wedstrijd eindigde echter in een grote domper voor hem. Hij moest na 27 minuten geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Alphonso Davies. Het leek op een kwetsuur aan de hamstring voor de Duitse aanvaller.

Neuer houdt Bayern op de been

Vervolgens werden de bezoekers gevaarlijk via Harry Kane. De Engelse spits volleerde van net buiten het strafschopgebied. De bal leek naast te gaan, maar Andriy Lunin nam geen risico en tikte de bal naast. Even later had de Oekraïense sluitpost weinig moeite met een inzet van Noussair Mazraoui. Aan de andere kant was Neuer weer alert bij een gevaarlijke situatie voor zijn goal. Zo ging deze schaakwedstrijd zonder doelpunten de rust in. Snel na rust waren er nieuwe kansen. Vinícius was opnieuw gevaarlijk aan Spaanse zijde, terwijl Kane het aan de andere kant probeerde. Een gekraakte poging van Davies eindigde over het doel.

Daarna probeerde Rodrygo de ban te breken. Zijn poging rolde echter centimeters naast het doel over de lijn. De Braziliaanse aanvaller legde vervolgens aan voor een vrije trap, die door Neuer gepareerd kon worden. De bal was net niet voldoende in de hoek om doeltreffend te kunnen zijn. Real bleef druk zetten, maar het moest van goeden huize komen om Neuer te verschalken. De Duitse sluitpost ranselde opnieuw een poging van Vinícius Júnior uit het doel. Lunin bewees aan de andere kant ook zeker van waarde te zijn. Hij redde op een hard schot van Jamal Musiala.

Ban eindelijk gebroken

Halverwege de tweede helft brak Bayern opnieuw uit. Kane bezorgde de bal bij Davies aan de linkerkant. De Canadees sneed naar binnen en haalde uit in de verre hoek, dit keer kon Lunin niet redden: 1-0. Uitgerekend Davies maakte zo de treffer, die veel aan Real wordt gelinkt. Hij beleeft een zeer teleurstellend seizoen en werd ook woensdagavond weer in eerste instantie op de bank geposteerd.

Nadat de goals lang uitbleven was het drie minuten later weer raak. Nacho kon na een hoekschop inbrengen, waarna de bal er via meerdere benen inging. De verdediger maakte daarbij echter een duidelijke overtreding, de scheidsrechter had niet lang nodig om de treffer na het zien van de beelden te annuleren. Zo moest Real opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Bayern werd echter gevaarlijk uit een counter, maar Kane raakte het zijnet. Invaller Min-jae Kim kopte vervolgens na een hoekschop op de lat, er werd echter ook gefloten voor een overtreding waardoor een doelpunt ook niet zou tellen.

Late 1-1

Een minuut later zette Antonio Rüdiger Vinícius Júnior met een heerlijke pass alleen voor Neuer. De aanvaller kon zijn schot echter niet voldoende controleren en miste het doel. Waar Bayern een echt slotoffensief in de kiem leek te kunnen smoren, gebeurde er in de 88ste minuut iets heel opvallends. Dit keer kwam Vinícius Júnior met een makkelijk te houden poging, maar liet Neuer verrassend los. Invaller Joselu was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen van dichtbij. Uitgerekend de uitblinkende Neuer ging zo verschrikkelijk in de fout.

Real doet het weer en wint alsnog

In de absolute slotfase ging Real ook nog voor de winnende treffer. Na een afgeslagen corner kwam de bal aan de linkerkant bij Rüdiger, die Joselu ook in staat stelde makkelijk te kunnen scoren. Direct werd de treffer afgekeurd voor buitenspel, maar er moest een cruciaal VAR oordeel komen. Rüdiger stond duidelijk geen buitenspel en ook de Spaanse spits bleef achter de bal bij de assist. Zo telde de 2-1 en ontplofte het Bernabéu. Wat een ommekeer, en beide keren was het invaller Joselu. Bayern leek verslagen en kon niet echt meer iets terugdoen. De Ligt scoorde nog maar er werd snel afgefloten voor buitenspel.

Zo was het Real Madrid dat opnieuw de Champions League-finale bereikte. Het deed meteen denken aan de krankzinnige ommekeer in 2022 tegen Manchester City. Carlo Ancelotti zorgde ervoor dat hij ongeslagen bleef tegen Bayern. Tegen Borussia Dortmund kan de grootmacht een gooi doen naar de vijftiende Cup met de Grote Oren. Voor Bayern is het drama compleet: het miljoenenbal leek een verloren seizoen te kunnen redden maar het mocht niet zo zijn. De Ligt en Mazraoui liepen al met Ajax de Champions League-finale ternauwernood mis en nu was het weer het geval.

Scoreverloop: 0-1 (68′) A.Davies, 1-1 (88′) Joselu, 2-1 (90+1′) Joselu

Wel terecht dit?

  • Vind ik wel
  • Echt niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie