‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’

Foto: ‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’

Een investeringsmaatschappij uit Bahrein zou wel eens Vitesse van de ondergang kunnen redden. De Arnhemmers zijn in gesprek met deze partij die banden heeft met fondsen in de Verenigde Staten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Vitesse is in gesprek met investeringsmaatschappij uit Bahrein

Dit meldt De Gelderlander woensdagavond op basis van bronnen rond de club. Het stelt dat het gaat om een investeringsmaatschappij uit het oliestaatje, maar verder is er niets bekend over de identiteit van de geldverstrekker. Onder leiding van adviseur Paul van der Kraan en interim-directeur Edwin Reijntjes is Vitesse hard bezig met een reddingsplan. De Arnhemmers kampen met een schuld van zo’n 18,9 miljoen euro. Voor de komende twee jaar is minstens tien miljoen euro nodig, valt er te lezen in de regionale krant. 

Nog geen concreet voorstel

Vitesse hoopte vooral dat het bedrijfsleven uit de regio de helpende hand zou bieden. Doordat het geld niet bepaald makkelijk is binnen te halen zijn buitenlandse investeerders echter ook een optie. Van der Kraan en Reijntjes spreken hun contacten aan om hiernaar te informeren. Men gooide een lijntje uit naar Bahrein, een concreet voorstel ligt er echter nog niet. 

Eerder werd bekend dat door de overname van Vitesse door Coley Parry met zijn Common Group definitief niet doorgaat. De Amerikaan stopte echter in totaal zo’n 14,3 miljoen euro in de club en wil zijn investeringen terugverdienen. De crisisclub kampt met een nog groter probleem. De Arnhemmers moeten voor 17 mei de licentiecommissie van de KNVB zien te overtuigen met een reddingsplan. Anders krijgt Vitesse geen proflicentie voor het nieuwe seizoen. 

In zee gaan met Bahrein?

  • Ja, geen andere keus
  • Nee, sowieso niet!
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie