Voorspelling: Traditionele top drie treft in laatste speelronde de onderkant van de Eredivisie

Foto: Voorspelling: Traditionele top drie treft in laatste speelronde de onderkant van de Eredivisie

Op zondagmiddag staat de laatste speelronde van de Eredivisie op het programma. Landskampioen PSV, vice-kampioen Feyenoord en de nummer vijf, Ajax, zijn al zeker van hun posities. Toch staat er tijdens de wedstrijden van deze clubs nog het een en ander op het spel. Vooral voor de tegenstanders van de teams. Kunnen Excelsior en RKC Waalwijk aan de nacompetitie ontsnappen met een stunt tegen de Nederlandse topclubs? Hier vind je wedtips en informatie over de wedstrijden PSV – RKC Waalwijk, Feyenoord – Excelsior en Vitesse – Ajax.

PSV – RKC Waalwijk

PSV werd enkele weken geleden kampioen van Nederland. De club uit Eindhoven is de terechte kampioen met een voorsprong van zeven punten op Feyenoord. Door een gelijkspel tegen Fortuna Sittard afgelopen week kan PSV echter niet meer de meest succesvolle club ooit worden in één seizoen van de competitie.

De selectie van PSV was deze week nog in Ibiza om het kampioenschap te vieren. Na het eerdere kampioensfeest konden de spelers dus niet winnen van Fortuna. Het is de vraag of de club tegen RKC wel de benodigde motivatie kan opbrengen. Voor Luuk de Jong is deze wedstrijd echter nog van belang. De aanvaller staat op 27 treffers in de Eredivisie, dat is één doelpunt minder dan Vangelis Pavlidis. Kan hij de Griek nog inhalen op de topscorerslijst?

Tegenstander RKC Waalwijk staat momenteel vijftiende in de Eredivisie en houdt nummer zestien Excelsior alleen op doelsaldo achter zich. Als de Rotterdamse club punten weet te pakken dit weekend, zal RKC bij een nederlaag alsnog in de nacompetitie belanden. Het verschil in doelsaldo tussen beide clubs is drie doelpunten. Als de clubs allebei winnen of verliezen, kan het verschil in de score ook nog bepalend zijn.

Wedtip PSV – RKC Waalwijk

PSV heeft niet veel meer om voor te spelen in de wedstrijd tegen RKC. Bij een overwinning zou de club de grens van negentig punten kunnen overschrijden, wat een mooie prestatie is. Daarnaast kunnen de medespelers van De Jong hem wellicht helpen aan de topscorerstitel van de Eredivisie. Bij Unibet kan er met een odd van 3.30 worden ingezet op de weddenschap ‘Eerste doelpuntenmaker: Luuk de Jong’.

Eerste doelpuntenmaker: Luuk de Jong

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – Excelsior

Voor Arne Slot wordt het zondag hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord in De Kuip. Hoewel Slot nog niet officieel is gepresenteerd door Liverpool, wijst alles erop dat hij de overstap naar Engeland gaat maken. De oefenmeester en spelers zullen in de derby tegen stadsgenoot Excelsior nog één keer goed voetbal willen laten zien aan de fans om het seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Voor Excelsior staat er nog veel op het spel. Bij een overwinning kan de club zowel RKC Waalwijk als Heracles Almelo passeren. RKC staat op evenveel punten, terwijl Heracles drie punten voorsprong heeft. Omdat de club uit Almelo een nog slechter doelsaldo heeft dan Excelsior, kan Excelsior bij gelijk aantal punten dankzij een beter doelsaldo boven Heracles eindigen. Het is hoe dan ook cruciaal voor Excelsior om punten te pakken om de nacompetitie te ontlopen.

Onze voorspelling

Excelsior moet presteren tegen Feyenoord om de nacompetitie te ontlopen. Afgelopen week won Excelsior met 4-0 van Heracles, dus de aanvallers lijken in vorm te zijn. Feyenoord scoort echter ook gemakkelijk. De weddenschap ‘Beide teams scoren: Ja’ past goed bij dit verwachte spelbeeld, met een odd van 1.55 bij Unibet.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vitesse – Ajax

Hekkensluiter Vitesse krijgt in de 34e speelronde bezoek van Ajax. De club uit Arnhem weet al enige tijd dat er komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moet worden gespeeld, mits de club tegen die überhaupt tijd nog bestaat. De financiële situatie van Vitesse is zorgwekkend en de proflicentie kan worden ingetrokken.

Sportief gezien is er een lichtpuntje voor Vitesse: in de afgelopen drie duels zijn zes punten behaald door overwinningen op Heerenveen en Fortuna Sittard.

Ajax heeft een moeizaam seizoen achter de rug. Dat de Amsterdammers momenteel tevreden zijn met de vijfde positie spreekt boekdelen over de huidige staat van de club. Door een overwinning op Almere City, waar Steven Bergwijn een hattrick scoorde, is Ajax verzekerd van de vijfde plek. Dit betekent dat Ajax volgend seizoen in de voorrondes van de Europa League aan het Europese seizoen begint.

De grootste zorg bij Ajax is de defensie. In 33 duels heeft de ploeg 59 doelpunten geïncasseerd, ongeveer evenveel als RKC Waalwijk, Almere City en Fortuna Sittard. Dankzij de uitstekende voorhoede staat Ajax vijfde en niet in het rechterrijtje.

Wedtip Vitesse – Ajax

Ajax wil het seizoen afsluiten met een positief resultaat om met een redelijk gevoel de zomer in te gaan. Tegen Vitesse treffen de Amsterdammers daarvoor een ideale tegenstander. Ajax zou meerdere keren moeten kunnen scoren tegen de club uit Arnhem. De weddenschap ‘Meer dan 2,5 doelpunten door Ajax’ is met een odd van 2.18 bij Unibet onze wedtip.

Meer dan 2,5 doelpunten door Ajax

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie