Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”

Foto: Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”

Luuk de Jong mag zich topscorer van de Eredivisie noemen na zijn 29ste doelpunt van het seizoen. De PSV-spits moet dit succes wel delen met Vangelis Pavlidis van AZ.

PSV-spits deelt topscorerstitel met Pavlidis

“Medetopscorer is heel mooi, maar natuurlijk was ik het nog liever alleen geweest. Misschien dat dat volgend seizoen lukt”, reageert De Jong tegenover Omroep Brabant. “In de kleedkamer kreeg ik te horen dat Pavlidis ook had gescoord. Toen ik in de tweede helft na mijn 2-1 naar de bank keek, maakte teammanager Bas Roorda een gebaar dat ik er nog één moest maken. Ik dacht dat Pavlidis weer had gescoord, maar hij bedoelde dat ik dan alleen bovenaan stond.”

Volgens De Jong leefde de topscorerstitel zeker binnen de PSV-selectie. “We hadden vooraf doelstellingen neergelegd, zoals mijn titel maar ook het puntenrecord. We moesten spelen als een kampioen. Dat onze ploeg tijdens de wedstrijd veelal met mijn record bezig was, begreep ik, maar het voelde wel raar. Eigenlijk hou ik daar niet van, want ik speel voor het team. Als we met twee man op het doel af zouden lopen, zou ik de bal nog afgeven.”

Stoppen nog geen optie

De Jong is voorlopig niet van plan om een punt te zetten achter zijn carrière. “Aan afbouwen denk ik nog lang niet. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die eind dertig zijn en nog meedraaien in de top. Ik hoop nog jaren mee te draaien.” Hij hoopt met PSV zelfs stappen te blijven zetten. “Als je kampioen van Nederland bent, dan weet je dat er belangstelling komt. Maar ik heb heel veel vertrouwen in de clubleiding.”

Kan De Jong dit aantal nog overtreffen?

  • Ja
  • Nee
449+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie