Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vitesse ziet zege wegglippen tegen Ajax bij afscheid van Eredivisie

Foto: Vitesse ziet zege wegglippen tegen Ajax bij afscheid van Eredivisie

Vitesse en Ajax heeft 2-2 gespeeld tijdens de laatste speeldag in de Eredivisie. De Arnhemmers kwamen twee keer op voorsprong, maar in de blessuretijd maakten de Amsterdammers nog gelijk. Voor de Vitesse-aanhang waren er veel emoties.

Vitesse en Ajax spelen 2-2 in de GelreDome

Zondag stond het in het GelreDome bol van het sentiment voor de thuisfans. Hun ploeg nam afscheid van de Eredivisie, en hoopt het volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen. De geteisterde club vecht voor het voortbestaan, terwijl het al is gedegradeerd. Deze week kwam er eindelijk eens goed nieuws: de aandelenoverdracht is goedgekeurd, waardoor er weer hoop is voor een licentie volgend seizoen. Zondag werd bekendgemaakt door de club dat er voor bijna twee miljoen euro is opgehaald bij de crowdfundingsactie.

Voor de aftrap kwamen de spelers van beide ploegen nog met een steunbetuiging aan Tijjani Babangida. De oud-aanvaller van zowel Vitesse als Ajax raakte gewond bij een auto-ongeluk in Nigeria, en verloor daarbij zijn zoon van één jaar en zijn broer.

Vanwege het aangekondigde noodweer bleef het dak dicht van het GelreDome. Steven Bergwijn leefde vorige week op met een hattrick tegen Almere City FC. Hij werd dit keer als eerste Ajacied gevaarlijk, maar doelman Eloy Room kon makkelijk pareren. Vitesse deed heel aardig mee in de beginfase en beloonde zichzelf na een kwartier.

Ajax maakt achterstand twee keer goed

Na een goede combinatie kwam Gyan de Regt door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd bewust gemist door Marco van Ginkel, zodat Amine Boutrah er bij kon. De Fransman hield het overzicht in mikte de bal in de verre hoek: 1-0. Bergwijn leed even later balverlies, waarna de gastheren er weer uitkomen. Boutrah werd wederom bereikt aan de linkerkant. Dit keer passte hij naar Paxten Aaronson, die uitkwam in een lastige hoek. De Amerikaan kreeg de bal nog op doel, maar raakte de paal. Het spel van Ajax viel tegen, maar vlak voor rust viel wel de gelijkmaker. Jordan Henderson bereikte Anton Gaaie aan de rechterkant, die de geschorste Jorrel Hato verving. Zijn prima voorzet kon van dichtbij worden binnen gewerkt door Josip Sutalo, die net opdook voordat Kenneth Taylor kon scoren. Het was de eerste Eredivisie-goal voor de veel bekritiseerde Kroaat.

Zo ging men rusten met 1-1. In het tweede bedrijf stichtte Bergwijn weer gevaar, maar ging zijn inzet over het vijandelijke doel. Steven Berghuis, die opnieuw op de bank begon, loste even later Sivert Manssverk af. De Arnhemmers probeerden het ook nog, al kon het daarbij niet heel gevaarlijk worden. Chuba Akpom werd dat wel na een fijne steekpass van Kenneth Taylor, de Engelsman stuitte echter op Room. De treffer viel echter aan de andere kant. Na een uitval pikte Thomas Buitink op en vond hij de inlopende Kacper Kozlowski: 2-1.

Vitesse ging op jacht naar meer, maar invaller Anis Hadj Moussa vond Rulli op zijn weg. Ajax kwam niet meer onder druk uit: Aaronson kreeg een goede kans, en wederom Hadj Moussa in de nastoot. De Amsterdammers mochten echt Rulli bedanken die de ballen uit de goal ronselde. Het leek te eindigen in 2-1, maar diep in de blessuretijd kwam nog de gelijkmaker. Devyne Rensch en Kenneth Taylor combineerden aan de linkerkant, de bal bleef vervolgens liggen waarna Berghuis raak mikte: 2-2

Desondanks konden de Vitesse-supporters trots afscheid nemen van hun club op het hoogste niveau. Ze hopen volgend seizoen in de KKD om de hoogste plaatsen. De Ajacieden likken de wonden na een troosteloos seizoen en hopen beterschap na een zeer belangrijke zomer.

Scoreverloop: 1-0 (15′) A.Boutrah, 1-1 (42′) J.Sutalo, 2-1 (78′) K.Kozlowski, 2-2 (90+3′) S.Berghuis

Terechte uitslag?

  • Zeker
  • Vind ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie