Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint

Foto: Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint

Antwerp FC kan donderdag een nationale prijs winnen in de vorm van de beker, in de finale strijdt het tegen Union Sint-Gillis. Scheidend trainer Mark van Bommel vindt de eindstrijd uiteraard belangrijk, maar laat het oordeel over dit seizoen niet afhangen van dit duel.

Mark van Bommel blikt woensdag vooruit op de bekerfinale tussen Union Sint-Gillis en Antwerp FC

Van Bommel zette het nodige neer bij The Great OId: Antwerp veroverde de landstitel, de beker, de Super Cup en plaatste zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. “Als je kijkt wat voor club wij zijn, dan kun je niet zeggen dat we een onvoldoende scoren. We moeten er niet zomaar van uitgaan dat Antwerp even vier prijzen in twee seizoenen pakt. De recente resultaten zijn niet goed, maar dat wil niet zeggen dat we geen goed seizoen draaien.”

Na het landskampioenschap van vorig seizoen is het deze jaargang allemaal een stuk minder in Antwerpen. In de play-offs om de titel speelt het dit keer geen rol. Het draait zelfs zo matig dat het winnen van de beker de grootste kans is om volgend jaar opnieuw Europees voetbal te halen.

Alderweireld

Voor Van Bommel zal het donderdag zijn laatste finale zijn met Antwerp. Bij Toby Alderweireld is dat nog altijd niet bekend. De 35-jarige routinier zal wellicht ook voor het laatst met zijn club naar het Koning Boudewijnstadion trekken. De ex-Ajacied schat de kansen tegen Union, dat nog wél volop in de titelrace is, vooraf ‘fiftyfifty’. Een bekerzege voor de ploeg uit Brussel zou historisch zijn: sinds het kampioenschap uit 1935 won het op het hoogste niveau geen enkele prijs meer.

Zie je Antwerp donderdag de beker pakken?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie