Marcus Holmgren Pedersen

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Marcus Holmgren Pedersen

Marcus Holmgren Pedersen is een Noorse rechtervleugelverdediger. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Feyenoord naar Sassuolo.

  • Pedersen speelt momenteel voor Sassuolo
  • In 2023 werd hij landskampioen met Feyenoord
  • Eerder kwam de rechtsback uit voor Tromsø IL en Molde FK
  • In 2021 debuteerde Pedersen als international van Noorwegen

Clubcarrière

Pedersen werd op 16 juli 20200 geboren in het Noorse Hammerfest, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in diens geboortestad bij HIF/Stein, dat een ijsbeer in het clublogo heeft opgenomen. Om zijn eigen ontwikkeling te bespoedigen koos Pedersen in 2016 voor de overstap naar een andere club uit Noord-Noorwegen: Tromsø IL.

Eerste minuten bij Tromsø

Bij Tromsø IL maakte Pedersen zijn debuut in het profvoetbal. Op 18 april 2018 mocht de Noor vier minuten voor tijd invallen tijdens de met 1-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Skjervøy IK. In 2018 speelde hij uiteindelijk vijf officiële wedstrijden voor de club, waar de teller in 2019 naar negentien officiële optredens steeg. Het gros daarvan waren overigens invalbeurten.

Doorbraak bij Molde

In februari 2020 maakte Pedersen de overstap van Tromsø IL naar Molde FK. Bij de Noorse topclub beleefde de rechtsback zijn definitieve doorbraak als professional. Met 21 wedstrijden (twee doelpunten) speelde hij weliswaar maar enkele wedstrijden meer, maar ditmaal stond hij het merendeel vanaf het eerste fluitsignaal in de ploeg. Die lijn trok hij door in het Noorse seizoen 2021, waar hij halverwege op zeventien wedstrijden (één doelpunt, vijf assists stond).

(Pro Shots)

Transfer naar Feyenoord

Pedersen maakte het seizoen niet af bij Molde FK. In de zomer van 2021 maakte Feyenoord ongeveer één miljoen euro over aan de Noorse club. De rechtsback viel meteen op bij de Rotterdammers, dat mede dankzij diens drive op de rechterflank een goede competitiestart beleefde en de kwalificatiefase plus groepsfase van de de Conference League overleefde. Gaandeweg het seizoen raakte Pedersen zijn positie wel weer kwijt aan Lutsharel Geertruida.

In het seizoen 2022-2023 speelde Pedersen het gros van de wedstrijden van Feyenoord. De Noor besliste de thuiswedstrijd tegen AZ in Rotterdams voordeel (2-1) en daarmee had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van 2023. Ondanks de aanstaande Champions League-deelname besloot de vleugelverdediger in augustus over te stappen naar het Italiaanse Sassuolo, dat hem huurde met (nagenoeg verplichte) optie tot koop.

Sassuolo

Op 27 augustus 2023 debuteerde Pedersen in het shirt van Sassuolo. Na 61 minuten mocht de nieuwkomer invallen tegen Napoli, maar hij kon een 2-0 nederlaag niet voorkomen.


Interlandcarrière

Pedersen werd na zijn overstap naar Feyenoord voor het eerst geselecteerd namens Noorwegen. Op 1 september 2021 mocht de rechtsback meteen starten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland, dat op een 1-1 gelijkspel werd gehouden. Zelf speelde hij bijna een uur. Sindsdien is de vleugelverdediger een vaste waarde in het nationale team van de Noren.

Laatste update: 28 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie