Fredrik Aursnes

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Fredrik Aursnes

Fredrik Aursnes is een Noorse middenvelder. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Feyenoord naar het Portugese Benfica.

  • Aursnes speelt momenteel voor Benfica
  • In 2023 werd de middenvelder kampioen van Portugal
  • Hij speelde één seizoen voor Feyenoord
  • Aursnes won één landstitel en twee bekers in Noorwegen
  • In 2021 debuteerde hij als Noors international

Clubcarrière Fredrik Aursnes

Aursnes werd op 10 december 1995 geboren in het Noorse Hareid, een dorp aan de oostelijke oever van het eiland Hareidlandet. Hij begon zijn voetbalcarrière in het shirt van het plaatselijke Hareid IL. Net als zijn broer Georg Aursnes maakte hij zijn profdebuut in het shirt van Hødd IL.

Aursnes speelde tussen 2012 en eind 2015 voor Hødd, waar hij 122 officiële wedstrijden speelde in de hoofdmacht (twaalf doelpunten). In zijn eerste seizoen wist de club meteen door te dringen tot de Noorse bekerfinale en deze werd ten koste van Tromsø IL na strafschoppen in eigen voordeel beslist. Aursnes werd de jongste bekerwinnaar ooit in Noorwegen.

Publiekslieveling in Molde

Na vier seizoenen ruilde Aursnes Hødd in voor Molde FK. De middenvelder groeide uit tot een van de lievelingen in Molde, waar hij in 2019 de landstitel wist te veroveren. Tot augustus 2021 speelde hij maar liefst 195 officiële wedstrijden voor de Noorse topclub (twintig wedstrijden). In die zomer maakte hij net als Marcus Holmgren Pedersen de overstap naar Feyenoord, dat voor hem ‘slechts’ 450.000 euro neertelde.

Het afscheid van Aursnes viel Molde FK zwaar. President Ole Erik Stavrum schreef zelfs een emotioneel dankwoord voor de middenvelder. “We kijken er naar uit om Fredrik te volgen en hopen hem ooit terug te zien bij onze club”, zo voegde hij toe aan een tekst vol superlatieven.

Gewaardeerde schakel bij Feyenoord

Aursnes maakte zijn Feyenoord-debuut op 15 augustus 2021 in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II. Tijdens zijn eerste periode wisselde hij basisplaatsen af met invalbeurten, maar uiteindelijk wist de Noor een vaste positie af te dwingen in het succesvolle team van Arne Slot. Aursnes had daarmee een belangrijk aandeel in het bereiken van de halve finales van de Conference League (1-0 nederlaag tegen AS Roma).

Fredrik Aursnes (Benfica)
In het tenue van Benfica (Pro Shots)

Topdeal met Benfica

Al na één seizoen verzilverde Aursnes zijn status bij Feyenoord. Voor zo’n vijftien miljoen euro maakte hij de overstap naar de Portugese topclub Benfica, waar hij op 27 augustus 2022 debuteerde in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Boavista. De middenvelder speelde 42 officiële wedstrijden in zijn eerste seizoen (drie doelpunten) en had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van 2023.

Met Benfica won Aursnes tevens de Portugese Supercup. De rechtspoot wist daar in het seizoen 2023-2024 geen nieuwe hoofdprijs aan toe te voegen, maar met 55 officiële wedstrijden (vier doelpunten en twaalf assists) bleef hij van grote waarde.


Interlandcarrière Fredrik Aursnes

Aursnes maakte zijn interlanddebuut namens Noorwegen op 6 juni 2021 tijdens een oefenwedstrijd tegen Griekenland. De middenvelder, die enkele maanden later zijn transfer naar Feyenoord maakte, viel ruim twintig minuten voor tijd in voor Patrick Berg. In september/oktober 2021 en maart 2022 mocht Aursnes opnieuw aantreden voor de nationale ploeg.

Fredrik Aursnes (Noorwegen)
Als Noors international (Pro Shots)

Laatste update: 5 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie