Premier League-miljoenen konden Aursnes niet verleiden: “Niet verleidelijk geweest”

Foto: Premier League-miljoenen konden Aursnes niet verleiden: “Niet verleidelijk geweest”

Fredrik Aursnes had Benfica al na één jaar kunnen verlaten. De Premier League lonkte maar de Noorse middenvelder blijft de Portugese grootmacht trouw. Hij heeft het prima naar zijn zin in Lissabon.

Oud-Feyenoorder is erg gelukkig bij Benfica

Vorige zomer verruilde Aursnes Feyenoord voor Benfica. Na een uitstekend eerste seizoen was een nieuwe transfer wederom mogelijk. Het Portugese Record wist dat Aston Villa concreet geïnteresseerd was in de diensten van de 27-jarige controleur. De Premier League-club overwoog naar verluidt zelfs de ontsnappingsclausule van 48 miljoen euro te lichten.

Aursnes wilde echter niet weg bij de Portugees kampioen. “Ik denk niet dat het verleidelijk was geweest, nee”, reageerde de Scandinaviër nuchter tegenover het Noorse TV2. Aursnes werd al snel een belangrijke pion in het elftal van Roger Schmidt. De oud-trainer van PSV gebruikte Aursnes op verschillende posities. Naast de rol van controleur, kwam hij ook aan de linkerkant van het middenrif te spelen en zelfs als rechtsback.

Verschillende posities

“Ik geniet van het spelen op nieuwe posities en kijk er telkens met een open blik naar”, reageerde de international. “Spelen op verschillende posities heeft voor- en nadelen. Ik ben gewoon erg gelukkig bij Benfica en geld betekent weinig voor me. Er is nu niet iets wat ik me kan inbeelden waar ik Benfica voor zou verruilen.”

Ook bij de Noorse nationale ploeg is Aursnes een belangrijke factor. Dinsdagavond wacht in Oslo het belangrijke treffen met Georgië in de EK-kwalificatiecyclus. Noorwegen heeft vier punten na vier duels, en staan op achterstand ten opzichte van Schotland en Spanje.

Zou hij het ook goed doen in de Premier League?

  • Zeker wel
  • Heb mijn twijfels
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie