Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer

Foto: Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer

Feyenoord heeft vrijdagmiddag bevestigd dat Mats Wieffer dit seizoen niet meer in actie gaat komen voor de club. De middenvelder miste al de gewonnen bekerfinale tegen NEC en aangezien hij toen zelfs op krukken liep, werd er al weinig rekening met een terugkeer in de resterende duels gehouden.

Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord

Feyenoord schrijft op de clubwebsite over de 24-jarige Wieffer, die met een bovenbeenblessure (spierblessure) kampt: “Hoe snel hij daarna weer inzetbaar is hangt af van het verdere verloop van zijn herstel.”

Wieffer raakte op de afsluitende training richting de bekerfinale tegen NEC geblesseerd. Ook het uitduel met Go Ahead Eagles kwam te vroeg, net als de laatste drie competitiewedstrijden (PEC Zwolle-thuis, NEC-uit en Excelsior-thuis).

EK-droom in gevaar voor Mats Wieffer

Of Wieffer het EK met Oranje gaat halen, moet nog blijken. Trainer Arne Slot zei vrijdagmiddag: “Vrezen is een groot woord, maar als je aan het eind van het seizoen niet fit bent, is dat niet echt een positief signaal. Een ideale aanloop naar het EK is het zeker niet..”

De Tukker leek op een plek bij de EK-selectie te kunnen rekenen, maar die lijkt nu in groot gevaar te komen. Nederland komt voor het eerst in actie op 16 juni, maar daarvoor speelt het ook al twee oefenwedstrijden.

Voor Wieffer zijn blessure staan er acht weken hersteltijd, waardoor het een enorme race tegen de klok gaat worden voor de middenvelder om überhaupt nog op tijd fit te kunnen zijn. Een plek in de EK-selectie lijkt dan ook haast ondenkbaar, of de middenvelder moet worden meegenomen met het oog op eventuele wedstrijden later in het toernooi.

Denk jij dat Wieffer er bij is op het EK met Oranje?

  • Ja
  • Nee
501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie