‘Bom onder Conference League-finale’

Foto: ‘Bom onder Conference League-finale’

Kees Kwakman voorziet grote problemen als Olympiakos Piraeus de finale van de Conference League haalt. De Grieken wisten donderdagavond verrassend te winnen op bezoek bij Aston Villa en staan er met de 2-4 overwinning goed voor om de finale te halen. De finale van het toernooi wordt gespeeld in Griekenland in het stadion van aartsrivaal AEK Athene.

Locatie Conference League-finale groot probleem bij plaatsing Olympiakos voor finale

Olympiakos zorgde voor een daverende verrassing in Engeland en kwam in het eerste half uur al op een 0-2 voorsprong via twee goals van Ayoub El Kaabi. Villa kwam langszij door doelpunten van Ollie Watkins en Moussa Diaby, maar de Grieken gingen er alsnog verrassend met de winst vandoor. El Kaabi en Santiago Hezze bezorgden Olympiakos een comfortabele uitgangspositie voor de return.

Dat de finale in Athene wordt gehouden kan volgens Kees Kwakman wel een probleem gaan worden. “Dat wordt een zeer groot probleempje”, begint de analist bij ESPN. “Maar daar zijn ze toch wel vaker geweest voor een uitwedstrijd?”, reageert Pierre van Hooijdonk.

“Ja, maar het is een neutrale wedstrijd. De organisatie komt nu bij de UEFA vandaan”, vervolgt Kwakman. Ook presentator Jan Joost van Gangelen bevestigt dat. “Die nemen de regie over, inderdaad.” Op 29 mei wordt de finale gespeeld in Athene, waar het stadion plaats biedt aan zo’n 30.000 toeschouwers. Als Olympiakos de finale haalt kan dat mogelijk voor ongeregeldheden zorgen. Ontmoetingen tussen Olympiakos en Athene liepen voorheen wel eens flink uit de klauwen. Vorig jaar tijdens ontmoeting bestormden fans van Olympiakos nog het veld in het Karaiskakis-stadion in Piraeus. Er werd onder meer met stoeltjes gegooid en vuurwerk afgestoken.

Moet de finale verplaatst worden naar ander stadion als Olympiakos de finale haalt?

  • Ja, dat zou wel beter zijn
  • Nee, dat is niet nodig
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie