Fiorentina wéér in Conference League Finale: ‘Winnen is enige optie’

Foto: Fiorentina wéér in Conference League Finale: ‘Winnen is enige optie’

Vanavond om 21:00 speelt Fiorentina in Athene tegen Olympiacos voor de finale van de Conference League. Voor de Grieken dus op bekende bodem, maar wel in een vreemd stadion. Voor de Italianen dus een bekend affiche, vorig jaar verloor de club uit Florence van West Ham United. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en als het aan Fiorentina-spits Andrea Belotti ligt; ook een nieuw resultaat.

Fiorentina vastberaden op eindelijk succes tegen springlevend Olympiacos

“Voetbal betekent alles voor deze stad’, begon de aanvaller in een interview met UEFA.com. “Het zou de stad ongelofelijk blij maken deze prijs te winnen, iedereen zou ervan opleven. Ik was er vorig jaar niet bij, maar de pijn en teleurstelling was nog altijd voelbaar. We moeten zorgen dat dit niet nog eens gebeurd, winnen is voor ons de enige optie.” Er is echter geen sprake van onderschatting richting de Griekse formatie, zij staan er niet voor niks. Goudhaantje Ayoub El Kaabi scoort er lustig op los in Europa, hij is de topscorer van de competitie met tien goals uit acht wedstrijden.

Andrea Belotti: “Ze zijn een goede tegenstander, als je kijkt hoe ze Aston Villa hebben uitgeschakeld weet je dat ze genoeg kwaliteit hebben. Het is belangrijk dat we niet bang zijn om te verliezen, want dan speel je niet met de juiste instelling. Eén fout kan genoeg zijn in een finale.” Voor La Viola staat er meer op het spel dan de prijs of de blijheid in de stad. In maart van dit jaar overleed directeur Joe Barone. “Hij was Fiorentina door en door, we zullen hem nooit vergeten. Als we winnen dragen we de beker aan hem op.”

Wie gaat er de Conference League winnen vanavond?

  • Fiorentina
  • Olympiacos
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie