Almere City veilig na punt tegen Heerenveen

Almere City FC heeft vrijdagavond de magische grens van 34 punten bereikt. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen speelde men met 1-1 gelijk.

Almere City bereikt magische grens van 34 punten

Andries Noppert maakte bij Heerenveen zijn comeback onder de lat. De boomlange Fries zag tegenstander Almere City een aantal speldenprikjes uitdelen in de eerste helft, maar serieus doelgevaar leverde dat niet op. Aan de andere kant werd Osame Sahraoui tot twee keer toe in kansrijke gestuit door een verdediger van de thuisploeg.

Vroeg in de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken. Simon Olsson leverde de bal in aan Almere City, dat vervolgens in rap tempo Kornelius Hansen alleen voor Noppert zette. De aanvaller maakte geen fout en schoot tegendraads raak: 1-0.

Noppert voorkomt erger

Heerenveen, zonder de zieke hoofdtrainer Kees van Wonderen, bleef na de openingstreffer aanmodderen. Thomas Robinet had dit af kunnen straffen door er 2-0 van te maken, maar ditmaal wist Noppert de één-tegen-één-situatie wel onschadelijk te maken.

In de slotfase kantelde het duel alsnog in Fries voordeel. Doelman Nordin Bakker hield Sahraoui in eerste instantie nog van scoren af, maar was even later alsnog kansloos op een inzet van de Noor. Heerenveen kreeg zelfs nog kansen op de 1-2, maar zelfs een strafschop van Thom Haye bleek niet toereikend voor de winst.

Almere-middenvelder Peer Koopmeiners kreeg in extremis nog rood.

Scoreverloop: 1-0 (47′) K. Hansen, 1-1 (80′) O. Sahraoui

Gaat Almere City een stabiele Eredivisie-club worden?