Osame Sahraoui

Age: 21

Meer nieuws over Osame Sahraoui

Osame Sahraoui is een Noorse vleugelaanvaller, die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit. In januari 2023 maakte hij de overstap naar eredivisionist sc Heerenveen.

Sahraoui werd op 11 juni 2001 geboren in de Noorse hoofdstad Oslo. Zijn voetbalcarrière ging van start bij het lokale Hauketo IF. In 2014 verdiende de behendige aanvaller een kans in de jeugdopleiding van Valerenga IF, waar hij het resterende traject doorliep.

Valerenga IF

Op 21 juni 2020 maakte Sahraoui zijn debuut voor Valerenga IF, dat tegen Stabaek IF op een 2-2 gelijkspel bleef spelen. Bij de Noorse club werd hij doorgeschoven na het vertrek van Chidera Ejuke naar sc Heerenveen. Tot zijn vertrek in januari 2023 werd er in totaal 91 keer een beroep gedaan op de aanvaller, die dertien keer scoorde en negentien keer als aangever fungeerde.

Sahraoui verscheen dankzij diens prestaties bij Valerenga IF op de radar van verschillende clubs. Zo werd SC Cambuur in de zomer van 2022 concreet voor de aanvaller, maar de potentiële recordtransfer naar Leeuwarden ging niet door vanwege de harde opstelling van de Noorse club. Een half jaar later vertrok Sahraoui alsnog naar Friesland. Voor ruim anderhalf miljoen euro transfereerde hij naar sc Heerenveen.

sc Heerenveen

Sahraoui debuteerde op 4 februari 2023 in het shirt van sc Heerenveen. Zijn nieuwe werkgever verloor met 1-0 bij FC Utrecht. De Noorse aanvaller groeide in no-time uit tot een publiekslieveling. Niet alleen viel hij meteen op met in het oog springende individuele acties, maar hij scoorde ook nog eens in de beladen uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-2 overwinning).

De jeugdinternational van Noorwegen maakte ook indruk op Arne Slot. Na de bekerwedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord (0-1) verklaarde de trainer van de Rotterdammers tegenover ESPN: “Vooral die linksbuiten van Heerenveen was goed. Ik vroeg na afloop nog aan hem hoeveel panna’s hij vandaag heeft gegeven. Hij zei drie, maar in mijn beleving waren het er wel tien. Het is een hele snelle, dreigende en beweeglijke speler. Dat heeft Heerenveen weer uitstekend gezien.”

Laatste update: 14 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie