Mitchel Bakker

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Mitchel Bakker

Mitchel Bakker is een Nederlandse linksback. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Bayer Leverkusen naar Atalanta Bergamo.

  • Bakker speelt momenteel voor Atalanta Bergamo
  • De verdediger won in 2024 de Europa League
  • Hij speelde eerder voor Ajax, Paris Saint-Germain en Bayer Leverkusen
  • Bakker werd met PSG kampioen van Frankrijk
  • Hij is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière Mitchel Bakker

Bakker werd op 20 juni 2000 geboren in Purmerend. In zijn geboorteplaats leerde hij de eerste kneepjes van het voetbal bij FC Purmerend en daar speelde hij zich in de kijker bij Ajax, dat hem in 2010 besloot op te nemen in de jeugdopleiding. Bakker doorliep verschillende jeugdteams in Amsterdam en maakte op 27 oktober 2017 zijn professionele debuut in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax (2-3 overwinning bij FC Eindhoven).

Bakker werd met Jong Ajax kampioen van de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2017-2018. De verdediger speelde 37 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse beloften, maar de definitieve overstap naar de A-selectie bleef uit. Zijn bijdrage in de hoofdmacht van Ajax bleef beperkt tot twee bekerwedstrijden: tegen HVV Te Werve (0-7 overwinning) en Go Ahead Eagles (3-0 overwinning).

Kampioen met PSG

Bakker koos er zelf voor om zijn periode in Amsterdam te beëindigen. Het was de bedoeling dat hij begin 2019 al naar Paris Saint-Germain zou verhuizen, maar problemen met het papierwerk stonden een tussentijdse overstap in de weg. In de zomer van dat jaar maakte Bakker transfervrij de stap naar de Parijzenaars. In de Franse hoofdstad maakte hij op 29 januari 2020 zijn debuut tijdens een bekerwedstrijd tegen Pau FC (0-2 overwinning).

Na zijn debuut tegen Pau ging het snel voor Bakker. De verdediger mocht vanaf dat moment vaker opdraven voor PSG en daarmee had hij zijn aandeel in het veroveren van alle mogelijke prijzen in Frankrijk, waaronder één landstitel. Bakker zat ook bij de wedstrijdselectie voor de Champions League-finale tegen Bayern München (0-1 nederlaag). In het seizoen 2020-2021 kreeg de Nederlander vaker de kans, maar in zijn beleving waren het niet genoeg minuten om in Parijs actief te blijven.

Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen)
Als speler van Bayer Leverkusen (Pro Shots)

Sterkhouder bij Bayer Leverkusen

Voor zo’n tien miljoen euro maakte Bakker medio 2021 de overstap van PSG (45 officiële wedstrijden) naar Bayer Leverkusen. In Duitse dienst werd de verdediger een vaste waarde. Als beloning voor zijn ontwikkeling werd hij in 2022 zelfs opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal, maar de uiteindelijk selectie haalde hij niet. Later dat seizoen liep de Bundesliga-formatie door toedoen van AS Roma de finale van de Europa League mis.

In de zomer van 2023 vertrok Bakker bij Bayer Leverkusen. Hij maakte de overstap naar Atalanta Bergamo, dat circa tien miljoen euro voor hem neertelde. Op dat moment stond zijn teller op zeventig officiële wedstrijden namens Die Werkself (vijf doelpunten, zeven assists).

Mitchel Bakker (Atalanta Bergamo)
In het tenue van Atalanta Bergamo (Pro Shots)

Transfer naar Atalanta Bergamo

Op 26 augustus 2023 maakte Bakker zijn debuut in de Serie A-wedstrijd tegen Frosinone (2-1 nederlaag). De miljoenenaankoop wist in zijn eerste seizoen geen vaste basisplaats te veroveren, waardoor de verdediger bleef steken op twintig officiële wedstrijden (één doelpunt). Atalanta Bergamo verloor in 2024 de Coppa Italia-finale van Juventus, maar revancheerde zich door Bayer Leverkusen met 3-0 te verslaan in de Europa League-finale. Het betrof de eerste hoofdprijs van La Dea sinds 1963.


Interlandcarrière Mitchel Bakker

Bakker doorliep alle jeugdelftallen van Nederland. Zo speelde hij 21 interlands voor Jong Oranje, maar de verdediger wist vooralsnog niet door te stoten naar het Nederlands elftal.

Laatste update: 11 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie