Mitchel Bakker

Age: 22
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Mitchel Bakker

Mitchel Bakker is een Nederlandse linksback. Sinds de zomer van 2021 draagt hij het shirt van Bayer Leverkusen, dat hem oppikte bij Paris Saint-Germain.

Bakker werd op 20 juni 2000 geboren in Purmerend. In zijn geboorteplaats leerde hij de eerste kneepjes van het voetbal bij FC Purmerend en daar speelde hij zich in de kijker bij Ajax, dat hem in 2010 besloot op te nemen in de jeugdopleiding. Bakker doorliep verschillende jeugdteams in Amsterdam en maakte op 27 oktober 2017 zijn professionele debuut in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax (2-3 overwinning bij FC Eindhoven).

Bakker werd met Jong Ajax kampioen van de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2017-2018. De verdediger speelde 37 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse beloften, maar de definitieve overstap naar de A-selectie bleef uit. Zijn bijdrage in de hoofdmacht van Ajax bleef beperkt tot twee bekerwedstrijden: tegen HVV Te Werve (0-7 overwinning) en Go Ahead Eagles (3-0 overwinning).

Paris Saint-Germain

Bakker koos er zelf voor om zijn periode in Amsterdam te beëindigen. Het was de bedoeling dat hij begin 2019 al naar Paris Saint-Germain zou verhuizen, maar problemen met het papierwerk stonden een tussentijdse overstap in de weg. In de zomer van dat jaar maakte Bakker transfervrij de stap naar de Parijzenaars. In de Franse hoofdstad maakte hij op 29 januari 2020 zijn debuut tijdens een bekerwedstrijd tegen Pau FC (0-2 overwinning).

Na zijn debuut tegen Pau ging het snel voor Bakker. De verdediger mocht vanaf dat moment vaker opdraven voor PSG en daarmee had hij zijn aandeel in het veroveren van alle mogelijke prijzen in Frankrijk. Bakker zat ook bij de wedstrijdselectie voor de Champions League-finale tegen Bayern München (0-1 nederlaag). In het seizoen 2020-2021 kreeg de Nederlander vaker de kans, maar in zijn beleving waren het niet genoeg minuten om in Parijs actief te blijven.

Bayer Leverkusen

Voor zo’n tien miljoen euro maakte Bakker medio 2021 de overstap van PSG (45 officiële wedstrijden) naar Bayer Leverkusen. In Duitse dienst werd de verdediger een vaste waarde. Als beloning voor zijn ontwikkeling werd hij zelfs opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal, maar de uiteindelijk selectie haalde hij niet.

Laatste update: 17 november 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie