Lammers bezorgt Utrecht punt in Almere

Foto: Lammers bezorgt Utrecht punt in Almere

Almere City FC en FC Utrecht hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Al na veertien minuten stond de eindstand op het scorebord: 1-1.

Almere City en FC Utrecht scoren in eerste kwartier

In het Yanmar Stadion beleefde Almere City een voortreffelijke start. Al in de derde minuut nam de formatie van trainer Alex Pastoor de leiding via Yoann Cathline. De Fransman ontving de bal aan de linkerkant van het veld, waarna hij de ruimte kreeg om meters te maken én via de onderkant van de lat af te ronden: 1-0.

Nog voor het verstrijken van het openingskwartier maakte FC Utrecht al de 1-1. Sam Lammers tikte een voorzet van Oscar Fraulo tegen de touwen en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal in dienst van de Domstedelingen. Aan de andere kant dacht Almere City opnieuw de leiding te nemen, ware het niet dat de treffer van Álvaro Peña werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Doelman Bakker valt uit na puike save

Peer Koopmeiners (Almere City) schoot in de tweede helft maar rakelings over met een fraaie volley. Zijn teamgenoot Nordin Bakker redde op zijn beurt op een gevaarlijke uithaal van Lammers. Diezelfde sluitpost moest zich in na 77 minuten laten vervangen met waarschijnlijk een spierblessure. Zijn vervanger Samuel Sahin-Radlinger hield zijn doel schoon.

In de slotfase ging Almere City er nog bijna met de zege vandoor. Een vrije trap van Stije Resink plofte op de lat, waarbij moet worden aangetekend dat Vasilios Barkas er ook met zijn handen bij zat.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Y. Cathline, 1-1 (14′) S. Lammers

Gaat Almere City in het linkerrijtje eindigen?

  • Ja
  • Nee
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie