Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”

Foto: Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”

We kennen Sean Klaiber allemaal als voetballer van FC Utrecht, maar de oplettende kijker weet dat hij dit seizoen helemaal niet meer in de Galgenwaard speelt. De verdediger transfereerde in de voorbije zomer naar Brøndby IF en in de Deense competitie doet hij het alleszins naar behoren: met zijn ploeg staat Klaiber momenteel tweede, achter FC Midtjylland, maar vóór FC Kopenhagen. Intussen houdt hij ook de Eredivisie nog goed in de gaten.

Sean Klaiber over FC Utrecht en Nederland versus Denemarken

Sean Klaiber is dé aangewezen persoon om beide competities te vergelijken en in gesprek met SoccerNews.nl (via Tipsbladet) vertelt hij: “Het voetbal hier is wel wat anders dan in Nederland. In Nederland bouwt men iets meer op en in Denemarken golft het spel heen en weer. Het is hier wat intenser dan in Nederland en daar hou ik wel van.”

Volgens de voormalige Utrecht-speler mogen we de Deense competitie ook niet onderschatten: “Er wordt een hoog niveau gehaald. Natuurlijk zijn er wel wat clubs die onderaan bungelen, die minder goed zijn als de topteams, maar dat is in Nederland ook zo. De top van de Eredivisie is heel goed en dat is een verhaal van de laatste jaren. Als je de Deense topclubs vergelijkt met de Nederlandse, dan lopen de Nederlandse voor, maar dat is ook logisch, want die hebben meer geld en meer Champions League-ervaring.”

FC Utrecht in de play-offs

Speelt FC Utrecht een wedstrijd, dan zit Klaiber voor de tv, of houdt hij zijn scoreapp in de gaten: “Ja, elke wedstrijd weer. Ik volg Utrecht en Ajax. Toen ik jong was was ik een grotere Utrecht-fan, omdat ik opgroeide in de stad (hij werd geboren in Nieuwegein, red.).”

De Domstedelingen staan momenteel zevende en mogen zich dus opmaken voor play-offs. Maken ze ook kans? “Tja, wie weet. Ze spelen nu goed voetbal, maar de play-offs zijn een competitie op zich. Momenteel gaat het geweldig: ze spelen goed, ze hebben een goede coach en het systeem dat ze hanteren is goed. Ze hebben hier en daar wat veranderd en het is gaan lopen. FC Utrecht is een goede club, waar ik van hou.”

Mis jij hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie