Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht

Foto: Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft de arbitragezaak die het aanspande tegen FC Utrecht gewonnen. De domstedelingen moeten een som van €500000 overmaken aan de Deventenaren vanwege de doorverkoop van Luuk Brouwers aan sc Heerenveen.

Na twee succesvolle jaren bij Go Ahead vertrok Luuk Brouwers naar FC Utrecht voor €750.000. Daarbij werd afgesproken dat Kowet bij een volgende transfer recht had op de eerste €500.000. Daar zou nog eens 12,5% bovenop komen als Utrecht meer zou ontvangen bij een volgende transfer.

in 2023 vertrok Brouwers op huurbasis naar sc Heerenveen. Door middel van bonusconstructies zou FC Utrecht een transfersom ontvangen van de Friezen. Per vijf gespeelde wedstrijden zou Heerenveen €130.000 moeten aftikken aan de Utrechters. In het geval van lijfsbehoud zou daar nog €225.000 bij komen.

Geen actieve herinnering

FC Utrecht weigerde Go Ahead te betalen nadat zij een rekening ontvingen van de club uit Deventer. Technisch directeur Jordy Zuidam vond dat de club alleen moest betalen als het ging om een vaste transfersom, niet om variabelen. Daarbij zei Zuidam dat Utrecht alleen geld hoefde over te maken als het meer zou ontvangen dan de oorspronkelijk overgemaakte €750.000 aan Go Ahead bij de aankoop van Brouwers. Zuidam zocht ook contact met ex-eigenaar Alex Kroes, maar die had hier geen actieve herinnering aan.

In de transferovereenkomst stond duidelijk vermeld dat Go Ahead recht heeft op de eerste €500.000 en niet op eventuele winst. En het onderscheid tussen een vaste en een variabele transfersom gaat volgens de arbiters in Zeist niet op. De arbitragecommissie oordeelde mede daardoor uiteindelijk dat het verweer van Utrecht ongegrond was.

Heeft FC Utrecht met Luuk Brouwers een domme deal begaan?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie