Luuk Brouwers

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Luuk Brouwers

Luuk Brouwers is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar sc Heerenveen.

  • Brouwers speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Den Bosch, Go Ahead Eagles en FC Utrecht
  • In 2021 promoveerde hij met de Deventenaren naar de Eredivisie

Clubcarrière

Brouwers werd op 3 mei 1998 geboren in Helmond. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub RKVV ELI uit Lieshout, waar hij zich in de kijker speelde bij talentscouts. Op negenjarige leeftijd werd de middenvelder opgenomen in de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk (Brabant United).

Doorbraak in Den Bosch

Op 10 april 2015 maakte Brouwers zijn debuut in het betaald voetbal. In de blessuretijd van de Eerste Divisie-wedstrijd tegen Jong PSV (1-1) mocht de middenvelder invallen voor Jort van der Sande. Dat seizoen mocht hij in totaal drie keer opdraven op het één na hoogste niveau van Nederland.

Brouwers bleef in het seizoen 2016-2017 verstokt van speeltijd bij FC Den Bosch. In het daaropvolgende seizoen werd hij een vaste waarde voor de Bosschenaren door 29 competitiewedstrijden te worden ingezet. Op 7 april 2017 maakte de geboren Helmonder zijn eerste doelpunt als prof in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Zijn totale aandeel steeg in de daaropvolgende seizoenen naar 95 officiële wedstrijden (vier doelpunten).

Sterkhouder bij Go Ahead

In de zomer van 2020 maakte Brouwers de overstap van FC Den Bosch naar Go Ahead Eagles. Op 30 augustus van dat jaar debuteerde hij in de doelpuntloze uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Bijna twee maanden later, op 23 oktober, toonde de middenvelder zich voor het eerst trefzeker in de uitwedstrijd tegen NEC (2-1 nederlaag). Brouwers pikte in de eindfase van het seizoen eveneens zijn doelpunten mee en had daarmee een aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

Als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie bleef Go Ahead Eagles in het seizoen 2021-2022 overeind in de Eredivisie. De Deventenaren eindigden op een respectabele dertiende positie. Met negen doelpunten en vier assists bewees de rechtspoot zijn zijn meerwaarde voor de club, dat hem doorverkocht aan FC Utrecht.

(Pro Shots)

Eén jaar in Utrecht

Op 6 augustus 2022 maakte Brouwers zijn officiële debuut voor FC Utrecht. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk stelde hij teamgenoot Bas Dost in staat om de eindstand op 2-2 te bepalen. Het zou zijn enige echte wapenfeit blijken te zijn in het tenue van de Domstedelingen. Onder trainers Henk Fraser en Michael Silberbauer speelde hij weliswaar 29 officiële wedstrijden, maar gaandeweg nam zijn perspectief af.

In de eerste wedstrijden van het seizoen 2023-2024 maakte Brouwers geen speelminuten voor FC Utrecht. Zo zat hij op de tribune tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, dat met 0-2 zegevierde in Stadion Galgenwaard. In de daaropvolgende dagen werd hij voor één seizoen uitgeleend aan diezelfde club uit Friesland. Beide clubs kwamen ook een verplichte optie tot koop overeen.

(Pro Shots)

sc Heerenveen

Brouwers debuteerde op 27 augustus 2023 in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-3 nederlaag) namens sc Heerenveen. De middenvelder beleefde een loodzware start in Friesland, waar hij pas op 28 oktober zijn eerste overwinning boekte. Met twee doelpunten had Brouwers een groot aandeel in de 3-0 overwinning op Heracles Almelo. Scoren deed hij een week later eveneens op bezoek bij Ajax, dat wel een zeer geflatteerde 4-1 zege behaalde.

Laatste update: 6 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie