Ché Nunnely

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Ché Nunnely

Ché Nunnely is een Nederlandse aanvaller met Surinaamse roots. Sinds januari 2023 draagt hij het shirt van eredivisionist sc Heerenveen.

  • Nunnely speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Ajax en Willem II
  • Met Jong Ajax won hij de Eerste Divisie-titel van 2018
  • Nunnely is een voormalig jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

Nunnely werd op 4 februari 1999 op de wereld gezet in Almere. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van Almere City FC, waar hij de aandacht trok van FC Utrecht. Via de club uit de Domstad verdiende hij een kans in de jeugdopleiding van Ajax.

Kampioen met Jong Ajax

Nunnely doorliep het volledige jeugdtraject van Ajax. Op 13 januari 2017 debuteerde de snelle aanvaller met Jong Ajax in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen FC Emmen (0-0) viel hij na zeventig minuten in voor Kaj Sierhuis. Zijn eerste doelpunt als prof volgde op 27 november in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Met zes doelpunten en vijf assists in 24 wedstrijden had Nunnely in het seizoen 2017-2018 een aandeel in het Eerste Divisie-kampioenschap van Jong Ajax. Voor het eerst werd deze titel veroverd door een beloftenteam.

In het seizoen 2018-2019 maakte Nunnely wederom deel uit van Jong Ajax. Met vier doelpunten en één assist bleef het rendement van de aanvaller laag, waardoor de buitenspeler niet in aanmerking kwam voor promotie naar de A-selectie. Na tweeënhalf jaar in Jong Ajax werd Nunnely de deur gewezen door de Amsterdamse club.

Een feestje met teamgenoten van Willem II (Pro Shots)

Smaakmaker bij Willem II

Na zijn vertrek bij Ajax streek Nunnely neer bij Willem II, waar hij met een assist debuteerde in de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 overwinning). Voor zijn eerste doelpunten op het hoogste niveau koos de aanvaller een prachtig affiche uit. Op 10 november 2019 besliste de aanvaller de thuiswedstrijd tegen PSV in Tilburgs voordeel door tweemaal toe te slaan: 2-1. Twintig dagen later was Nunnely tegen Sparta Rotterdam (4-0 zege) opnieuw belangrijk met één doelpunt en twee assists.

Nunnely sloot zijn eerste Eredivisie-seizoen af met vier doelpunten en zes assists. Ook wist hij in het bekertoernooi een treffer voor zijn rekening te nemen. Door de coronapandemie werd het seizoen voortijdig beëindigd, maar Willem II werd daardoor wel toegelaten tot de voorrondes van de Europa League. Nunnely maakte in september 2020 uit bij FC Progrès Niederkorn (0-5 zege) zijn eerste Europese doelpunt. Rangers FC bleek vervolgens te sterk. Zijn tweede contractjaar sloot hij af met acht doelpunten en vier assists.

Nunnely besliste in september 2021 de thuiswedstrijd tegen PSV (2-1). De buitenspeler besloot gaandeweg het seizoen 2021-2022 op zoek te gaan naar een nieuwe club, maar in mei 2022 sloeg het noodlot toe: een zware kruisbandblessure zette hem maandenlang buitenspel. Tot overmaat van ramp degradeerde Willem II ook nog eens uit de Eredivisie.

Nunnely in duel met FC Groningen-verdediger Jetro Willems (Pro Shots)

Contract in Heerenveen

Door zijn knieproblemen had Nunnely een half jaar geen club. In januari 2023 streek hij neer bij sc Heerenveen, waar de aanvaller met succes een proefperiode doorstond. Op 4 februari maakte de oud-Ajacied voor het eerst speelminuten in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-0 nederlaag). Nunnely scoorde meteen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Pas op 28 mei raakte hij verlost van de hatelijke nul door thuis tegen Go Ahead Eagles de 2-0 eindstand op het bord te knikken. Heerenveen kwalificeerde zich hiermee voor de play-offs om Europees voetbal, waarin FC Twente te sterk bleek.


Interlandcarrière

Nunnely doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. Zowel met de Onder-17 (2016) als de Onder-19 (2017) bereikte hij de halve finale van het jeugd-EK, maar Portugal dwarsboomde op beide toernooien de route naar de finale. Op de eindronde van 2016 maakte Nunnely in de groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Italië het enige en dus winnende doelpunt: 1-0.

Laatste update: 15 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie