Omhaal Van Ewijk bezorgt Heerenveen opsteker in Friese derby

Foto: Omhaal Van Ewijk bezorgt Heerenveen opsteker in Friese derby

Sc Heerenveen heeft de Frieze derby op bezoek bij SC Cambuur gewonnen. De gastheren begonnen geweldig, maar Heerenveen kon de achterstand ombuigen. De ploeg van Kees van Wonderen boekte zo eindelijk weer een zege.

In het noorden leefde men al weken toe naar deze editie van de Friese derby. Dat viel ook wel te zien aan de steun die beide supportersgroepen uitten naar hun helden richting het duel. Cambuur hoopte te profiteren van het gelijkspel tussen FC Groningen en FC Emmen. Met een punt zou de ploeg van Sjors Ultee de laatste plaats in de Eredivisie afgeven aan de Groningen. Heerenveen kon ook wel weer eens een resultaat gebruiken na vier nederlagen op rij. De start was perfect te noemen voor de gastheren.

Op de helft van Heerenveen troefde Michael Breij Mats Köhlert in een duel in de eerste minuut af. Eerstgenoemde week daarna uit naar de rechterkant en kreeg veel ruimte van de Duitser om voor te geven. De voorzet richting Johnsen was op perfect op maat, waarna de lange spits met hoog geheven beendde bal knap in de verre hoek achter Xavier Mous schoot. Wat een moment voor Johnsen om zijn eerste treffer voor Cambuur te maken. De winteraanwinst kan nu al niet meer stuk bij de supporters.

Heerenveen wakker geschud

Niet veel later zette Breij een aanval op, kreeg de bal dit keer van Johnsen terug, waarna de rechtsbuiten de bal helemaal verkeerd raakte. Heerenveen leek wakker geschud en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een aanval over de rechterflank via Ché Nunnely kwam de bal voor de voeten van Osame Sahraoui, die zijn basisdebuut maakte. De aanvaller schoot overtuigend hoog binnen en maakte zo ook de eerste voor zijn nieuwe club: 1-1. De ploeg van Kees van Wonderen wilde doorpakken. Dit keer gaf Sahraoui voor op Nunnely, maar de kopbal van laatstgenoemde ging naast.

De tweede helft had minder uitgespeelde kansen en was daardoor minder aantrekkelijk. Halverwege het tweede bedrijf maakten de bezoekers de 1-2, na een ware scrimmage. Weer was het Sahraoui die door de Cambuur-defensie dribbelde. Robbin Ruiter kon redden op een kopbal, waarna de bal via de lat terugkwam. Milan van Ewijk kwam met een spectaculaire omhaal op de proppen. De bal werd nog gekeerd, maar leek al achter de doellijn zijn geweest. Voor de zekerheid prikte Nunnely het leer nog tegen de touwen, achter kreeg Van Ewijk toch de goal op zijn naam: 1-2.

Een poging van Sahraoui zeilde nog over de kruising, waarna Cambuur op jacht ging naar de gelijkmaker. Invaller Robin Maulun was dichtbij, maar zijn schot ging rakelings naast. Roberts Uldrikis en Sylvester van der Water, die allebei ook later binnen de lijnen kwamen, kregen kopkansen maar hadden het vizier niet op scherp. Zo gaan de drie punten mee naar Heerenveen, dat weer over RKC Waawlijk wipt naar de achtste plaats. Cambuur blijft laatste staan.

Scoreverloop: 1-0 (1′) B.Johnsen, 1-1 (22′) O.Sahraoui, 1-2 (65′) M.van Ewijk

Terechte winnaar?

  • Zeker wel
  • Vind ik niet
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie