Milan van Ewijk

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Milan van Ewijk

Milan van Ewijk is een Nederlandse rechtsback van beroep. In de zomer van 2023 verliet hij eredivisionist sc Heerenveen voor het Engelse Coventry City.

  • Van Ewijk speelt momenteel voor het Engelse Coventry City
  • De rechtsback brak door bij ADO Den Haag
  • Hij werd smaakmaker bij sc Heerenveen
  • De laatbloeier speelde met Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie

Clubcarrière

Van Ewijk werd op 8 september 2000 geboren in Amsterdam, maar speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord. Bij de Rotterdamse club wist de rechtsback niet door te breken en daarom koos hij in 2016 voor een overstap naar amateurclub Excelsior Maassluis. Met de eerste selectie van deze club vertoonde Van Ewijk zijn kunsten enkele seizoenen in de Tweede Divisie.

Doorbraak bij ADO Den Haag

In de zomer van 2019 maakte Van Ewijk de overstap naar ADO Den Haag. Onder trainer Alfons Groenendijk veroverde hij meteen een basisplaats, maar gaandeweg het seizoen 2019-2020 nam zijn perspectief af. Na de komst van Alan Pardew werd de rechtsback voor een half seizoen uitgeleend aan SC Cambuur. Na slechts twee wedstrijden kwam zijn periode in Leeuwarden alweer ten einde door de uitbraak van de coronapandemie in Nederland. Cambuur stond op dat moment op een directe promotieplaats, maar de KNVB besloot geen promotie/degradatie toe te staan.

In het seizoen 2020-2021 speelde Van Ewijk weer voor ADO Den Haag. De rechtsback groeide alsnog uit tot een vaste basisspeler. Hij bleek een van de weinige lichtpuntjes in Haagse dienst, maar kon niet verhinderen dat ADO als hekkensluiter afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie.

In actie voor sc Heerenveen (Pro Shots)

Publiekslieveling in Heerenveen

Van Ewijk transfereerde in de zomer van 2021 naar sc Heerenveen. De rechtervleugelverdediger tekende voor vier seizoenen in Friese dienst en veroverde meteen een basisplaats. Door de Heerenveen-supporters werd hij meteen omarmd door in zijn debuutseizoen te worden verkozen tot Speler van het Jaar. In het seizoen 2022-2023 liet hij zich andermaal gelden met zes doelpunten en drie assists.

In zijn tweede contractjaar bij sc Heerenveen speelde Van Ewijk zich in de kijker bij verschillende clubs uit binnen- en buitenland. Hij werd gelinkt aan clubs als PSV, Anderlecht, Fulham en Sporting Portugal, maar koos eind juli 2023 voor een Engelse club: Coventry City. Naar verluidt kwamen beide clubs een transfersom van ruim vier miljoen euro overeen, exclusief bonussen. Ook zou er sprake zijn van een doorverkooppercentage.

Transfer naar Coventry City

Van Ewijk debuteerde op 6 augustus 2023 voor Coventry City, dat de derby tegen Leicester City met 2-1 verloor. De rechtsback maakte zijn eerste doelpunt op 2 september in de thuiswedstrijd tegen Watford (3-3).

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie