Ten Hag op Wembley door oog van de naald

Manchester United is zondagavond ontsnapt aan een absolute wanprestatie. De manschappen van manager Erik ten Hag verspeelden op Wembley een 0-3 voorsprong, maar trokken vanaf elf meter alsnog aan het langste eind tegen Coventry City. United is daardoor wel zeker van de FA Cup-finale.

Manchester United pas na strafschoppen naar FA Cup-finale

Milan van Ewijk liet zich in de eerste helft in positief opzicht gelden bij Coventry City. Zijn team beet bij vlagen van zich af, maar het kwaliteitsverschil bleek groot. Na ruim twintig minuten nam de Premier League-club dan ook de leiding via Scott McTominay. De middenvelder kon een lage voorzet van Diogo Dalot eenvoudig tegen de touwen werken.

Op slag van rust wist Manchester United de score te verdubbelen. Een hoekschop van Bruno Fernandes werd door Harry Maguire overtuigend binnen geknikt. Een domper voor Coventry City, dat de droom na 58 minuten definitief zag vervliegen. Fernandes verraste doelman Bradley Collins door een van richting veranderd schot binnen het strafschopgebied.

Coventry City toont veerkracht

Coventry City weigerde zich gewonnen te geven. Ellis Simms zorgde na 71 minuten spelen voor de 1-3 op Wembley, waar Callum O’Hare nog voor de tachtigste minuut de marge naar één terugbracht. Het team van Ten Hag ondervond plotseling zware druk. Mede dankzij doelman André Onana bleef de gelijkmaker aanvankelijk uit, maar diep in blessuretijd wist Haji Wright vanaf de strafschopstip tóch een verlenging uit het vuur te slepen.

In de verlenging creëerde Coventry City een aantal voortreffelijke kansen om er met de zege vandoor te gaan. In de blessuretijd dacht het Championship-team voor de ultieme stunt te zorgen: invaller Victor Torp maakte de 4-3, maar de VAR zette een streep door zijn treffer. Met een strafschoppenserie mocht Manchester United zodoende in de handen wrijven.

Casemiro liet de eerste United-strafschop onbenut. Coventry faalde daarentegen twee keer, waardoor Ten Hag en consorten alsnog naar de FA Cup-finale mogen. Zij treffen daarin Manchester City.

Scoreverloop: 0-1 (23′) S. McTominay, 0-2 (45′) H. Maguire, 0-3 (58′) B. Fernandes, 1-3 (71′) E. Simms, 2-3 (79′) C. O’Hare, 3-3 (90′) H. Wright (strafschop)