Harry Maguire

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Harry Maguire

Harry Maguire is een centrale verdediger uit Engeland. Sinds de zomer van 2019 draagt hij het tenue van Premier League-club Manchester United.

  • Maguire speelt momenteel voor Manchester United
  • In 2019 werd hij de duurste verdediger aller tijden
  • De Engelsman won in 2023 de Carabao Cup
  • Maguire speelde eerder voor Sheffield United en Leicester City
  • Hij debuteerde in 2017 als A-international van Engeland

Clubcarrière

Op 5 maart 1993 zag Maguire het levenslicht in de Engelse stad Sheffield. Opgroeien deed hij in het nabijgelegen Mosborough. Maguire werd ontdekt door Sheffield United, maar was niet meteen te bewonderen als centrale verdediger. Tot zijn zestiende werkte hij zijn wedstrijden af op het middenveld van The Blades. In zijn geboorteplaats werd hij uiteindelijk omgeturnd tot mandekker en in die hoedanigheid stroomde hij door naar het betaald voetbal.

Maguire speelde 166 officiële wedstrijden voor Sheffield United en scoorde twaalf keer. Het grootste deel van die wedstrijden speelde hij in de League One, het derde niveau van Engeland. In de zomer van 2014 transfereerde Maguire voor circa drie miljoen euro naar Hull City, dat hem na een moeizame start (drie wedstrijden in zijn eerste half jaar) verhuurde aan Wigan Athletic (zestien wedstrijden).

Leicester City

Na zijn verhuurperiode bij Wigan bloeide Maguire alsnog op bij Hull City, waarmee hij zelfs promoveerde naar de Premier League. Na 75 officiële wedstrijden (drie goals) vertrok de centrumverdediger naar Leicester City, dat ruim 13,5 miljoen euro neertelde voor diens handtekening. In het King Power Stadium ontwikkelde Maguire zich tot een van de meest stabiele verdedigers op Premier League-niveau. Als speler van The Foxes kwam hij in twee jaar tot 76 optredens (vijf goals).

(Pro Shots)

Manchester United

In de zomer van 2019 schreef Maguire geschiedenis door over te stappen naar Manchester United. De Engelsman volgde Virgil van Dijk op als duurste verdediger aller tijden met een prijskaartje van 87 miljoen euro. Maguire werd een vaste waarde op Old Trafford, maar het lukte hem niet om de critici voor zich te winnen. In het seizoen 2022-2023 verloor hij onder leiding van manager Erik ten Hag zelfs zijn basisplaats in Manchester.

Na vier seizoenen staat de teller op 175 officiële wedstrijden in het shirt van Manchester United (zeven doelpunten). Het is onzeker of hij de tweehonderd ook gaat passeren, aangezien zijn naam in 2023 werd gelinkt aan een zomers afscheid.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Maguire debuteerde op 8 oktober 2017 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen (0-1 overwinning) in de nationale selectie van Engeland. De verdediger behield daarna het vertrouwen van bondscoach Gareth Southgate, die hem tevens selecteerde voor het WK 2018 in Rusland. Maguire droeg met zijn eerste interlandtreffer bij aan de gewonnen kwartfinale tegen Zweden, maar kon niet verhinderen dat Kroatië (halve finale) en België (troostfinale) een Engelse podiumplek dwarsboomden.

In 2021 speelde Maguire zijn tweede eindtoernooi als A-international. Engeland reikte in tegenstelling tot het WK 2018 ditmaal wel tot de allesbeslissende wedstrijd, maar uitgerekend op Wembley ging de EK-finale verloren: Italië bleek te sterk in de strafschoppenserie. Maguirre en Harry Kane waren de enige spelers die namens Engeland hun penalty verzilveren.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie