Trent Alexander-Arnold

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Trent Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold is een Engelse rechtsback van beroep. De international van Engeland is een jeugdexponent van Liverpool, waar hij op dit moment ook onder contract staat.

  • AlexanderArnold speelt momenteel voor Liverpool
  • De rechtsback won in 2019 de Champions League met ‘The Reds’
  • Ook werd hij landskampioen en meervoudig bekerwinnaar met zijn jeugdliefde
  • Alexander-Arnold debuteerde in 2018 als international van Engeland

Clubcarrière

Trent John Alexander-Arnold werd op 7 oktober 1998 geboren in Liverpool. Samen met zijn broers Tyler en Marcel werd hij op jonge leeftijd al veelvuldig met de bal gespot, waardoor de basis werd gelegd voor een voetbalcarrière. Alexander-Arnold trapte deze loopbaan af bij het bescheiden Country Park en verdiende op zesjarige leeftijd een kans in de jeugdopleiding van Premier League-gigant Liverpool.

Liverpool

Alexander-Arnold maakte naam in de voetbalacademie van Liverpool. De rechtsback droeg in verschillende jeugdelftallen de aanvoerdersband en werd door Steven Gerrard al in 2015 genoemd als topspeler in de top. Het Liverpool-icoon kreeg gelijk. Al op 25 oktober 2016 mocht Alexander-Arnold debuteren in de League Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-1 overwinning). Manager Jürgen Klopp liet de getalenteerde Engelsman vanaf het beginsignaal 66 minuten opdraven. Op 14 december 2016 maakte hij zijn Premier League-debuut tegen Middlesbrough (0-3 overwinning).

In zijn eerste seizoen mocht Alexander-Arnold twaalf keer opdraven voor de A-selectie van Liverpool. Klopp was zeer te spreken over de ontwikkeling van de rechtervleugelverdediger, die in het seizoen 2017-2018 toegroeide naar een aantal van 33 gespeelde wedstrijden (twee doelpunten). Sindsdien mag Alexander-Arnold zich een vaste waarde noemen bij The Reds. Op 24-jarige leeftijd heeft hij al meer dan 250 wedstrijden in Liverpool-shirt achter zijn naam staan.

(Pro Shots)

Alexander-Arnold won in 2019 zijn eerste hoofdprijs als speler van Liverpool. Onder aanvoering van Klopp werd de Champions League veroverd door de finale tegen competitiegenoot Tottenham Hotspur met 2-0 te winnen. De rechtsback speelde de volle negentig minuten in het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid. Als Champions League-winnaar werden ook de Europese Supercup en het WK voor clubteams een prooi voor The Reds.

Liverpool werd in de titelstrijd van 2019 nipt verslagen door Manchester City, maar een jaar na het winnen van de Champions League werd ook de Premier League-titel een feit. Het betrof de eerste landstitel sinds de oprichting van de Premier League. In de daaropvolgende jaren werden ook de FA Cup, League Cup (2022) en de Engelse Supercup (2023) toegevoegd aan de erelijst van Alexander-Arnold.


Interlandcarrière

Alexander-Arnold verscheen als jeugdinternational van Engeland en smaakmaker van Liverpool op de radar van het nationale team. Onder Gareth Southgate debuteerde de rechtsback op 7 juni 2018 voor Engeland in de oefeninterland tegen Costa Rica (2-0 overwinning). Met één interland op zak werd hij opgenomen in de definitieve selectie voor het WK in Rusland. The Three Lions eindigden als vierde door de troostfinale tegen België met 2-0 te verliezen. In de groepswedstrijd tegen diezelfde Belgen (0-1 nederlaag) noteerde Alexander-Arnold die zomer zijn enige WK-optreden.

(Pro Shots)

Door een hamstringblessure ontbrak Alexander-Arnold in 2021 op het EK. Engeland haalde zonder hem de finale van het Europees Kampioenschap, maar ging na strafschoppen ten onder door toedoen van Italië. Op het WK 2022 in Qatar zat de verdediger wel weer bij de selectie van Southgate, die hem opnieuw één WK-optreden gunde: de laatste groepswedstrijd tegen Wales (0-3 overwinning).

Laatste update: 14 maart 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie