Kyle Walker

Leeftijd: 33

Het laatste nieuws over Kyle Walker

Kyle Walker is een Engelse rechtsback van beroep. De international van Engeland speelt sinds 2017 voor Premier League-gigant Manchester City.

  • Stones speelt momenteel voor Manchester City
  • In 2023 won de rechtsback de Champions League
  • Hij won alle hoofdprijzen in Engeland, waaronder vijf landstitels
  • Walker speelde eerder voor Sheffield United, Northampton Town, Tottenham Hotspur, Aston Villa en QPR
  • In 2011 debuteerde hij als international van de Engelse ploeg

Clubcarrière

Walker werd op 28 mei 1990 in Sheffield op de wereld gezet. In zijn geboorteplaats werd de rechtervleugelverdediger opgenomen in de jeugdopleiding van Sheffield United. The Blades verhuurden hem in het seizoen 2008-2009 aan Northampton Town, waar hij zijn eerste negen wedstrijden als profvoetballer afwerkte. Na dit jaar keerde Walker terug naar zijn jeugdliefde (35 wedstrijden).

Tottenham Hotspur

In de zomer van 2009 werd Walker overgenomen door Tottenham Hotspur. De Londenaren verhuurden hem aan verschillende clubs, waaronder Aston Villa (achttien wedstrijden) en Queens Park Rangers (twintig wedstrijden). Vanaf het seizoen 2011-2012 werd hij een vaste waarde op White Hart Lane, dat tot mei 2017 als thuisbasis van Spurs fungeerde. Voor Tottenham speelde hij 229 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer doel wist te treffen.

(Pro Shots)

Manchester City

Tottenham Hotspur nam in 2017 niet alleen afscheid van White Hart Lane, maar ook Walker zwaaide die zomer af. Competitiegenoot Manchester City betaalde naar verluidt 57 miljoen euro voor de handtekening van de Engelsman, die daarmee de duurste verdediger ter wereld werd. In dienst van The Citizens is Walker uitgegroeid tot een vaste waarde en daarmee had hij een belangrijk aandeel in het vullen van de prijzenkast: vijf landstitels, vier League Cups, twee FA Cups en twee Engelse Supercups.

Walker won lange tijd alleen nationale trofeeën. In 2021 verloor Manchester City de finale van de Champions League, maar twee jaar later lukte het ook om het Europese clubtoernooi in eigen voordeel te beslissen. De finale tegen Internazionale leverde een 1-0 overwinning op. Walker viel in de slotfase in voor John Stones. In 2023 won City ook de Europese Supercup en de wereldbeker voor clubteams.

(Pro Shots)

Walker heeft tijdens zijn carrière op verschillende posities gestaan. Naast zijn vertrouwde rechtsbackpositie werd hij ingezet als centrale verdediger en middenvelder, maar op 6 november 2019 stond hij zelfs enkele minuten onder de lat namens Manchester City. Na het uitvallen van Ederson Moraes en de rode kaart van Claudio Bravo moest er noodgedwongen een veldspeler op doel tegen Atalanta Bergamo (1-1, Champions League). Walker bood zich aan, waarna hij zijn doel schoon hield middels enkele reddingen.


Interlandcarrière

In februari 2011 werd Walker voor de eerste keer opgenomen in de nationale selectie van Engeland. Zijn officiële debuut volgde op 12 november van dat jaar in de met 1-0 gewonnen oefeninterland tegen Spanje. De rechtsback moest het EK van 2012 en het WK van 2014 aan zich voorbij laten gaan, maar speelde in 2016 dan toch zijn eerste eindronde: EURO 2016. De Britten werden in de achtste finale verrassend uitgeschakeld door IJsland.

(Pro Shots)

Walker heeft inmiddels twee WK’s op zijn naam staan (2018 en 2022). Tussendoor stond hij met Engeland in de finale van het EK, maar Italië bleek vanaf de strafschopstip te sterk.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie