Voormalig Eredivisie-Belg beter dan Modric en De Bruyne: “Schandalig goed”

Foto: Voormalig Eredivisie-Belg beter dan Modric en De Bruyne: “Schandalig goed”

Kyle Walker speelde gedurende zijn carrière samen met een aantal van de beste spelers ter wereld, denk aan Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Luka Modric en Harry Kane. De Engelse rechtsback kiest echter voor Moussa Dembélé als een van de beste speler met wie hij samenspeelde.

Kyle Walker schaart Moussa Dembélé bij zijn beste teamgenoten ooit

In de podcast FIVE van oud-topvoetballer Rio Ferdinand krijgt Walker de vraag de twee beste spelers te noemen met wie hij samenspeelde. De 33-jarige verdediger noemde eerst David Silva, jarenlang zijn teammaat bij Manchester City. “Hij maakte van een slechte pass een goede pass, hij liet je er beter uitzien. David was zo goed. Kevin is een allrounder, maar David had meer individuele klasse.”

“Dat zou gewoon niet mogen”

Vervolgens noemde Walker ook, voor menigeen wellicht verrassend, Dembélé. “Hij was schandalig goed. Het enige dat Dembélé niet had, waren goals en assists. Maar hij had ongelooflijk veel talent, dat zou gewoon niet mogen”, aldus de international over zijn voormalige ploeggenoot bij Tottenham Hotspur, die in zijn ogen ook makkelijk zou meekunnen in het huidige elftal van City. “Dat weet ik één miljoen procent zeker.”

Dembélé speelde in Nederland voor Willem II en AZ. Hij verkaste naar Engeland waar hij via Fulham bij Spurs terechtkwam. Daar speelde hij tot 2019, om vervolgens zijn loopbaan in China af te sluiten bij Guangzhou City.

Dembélé echt zó goed?

  • Echt wel!
  • Nou…
580+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie