Harry Kane

Age: 29
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Harry Kane

Harry Kane is een van de meest doeltreffende spitsen uit de geschiedenis van de Engelse Premier League. De in Londen geboren aanvaller is onlosmakelijk verbonden aan Tottenham Hotspur, waar hij het gros van zijn carrière actief was.

Kane werd op 28 juli 1993 geboren in Walthamstow, een wijk in Londen. Zijn ouders Kim en Patrick woonden al tientallen jaren in de regio, al komt diens vader oorspronkelijk uit het Ierse Galway. Kane heeft een oudere broer (Charles) en heeft een langdurige relatie met Katie Goodland, die hij al als scholier leerde kennen.

Opgroeien deed Kane in de wijk Chingford. Hij ging daar naar school en meldde zich aan bij de lokale voetbalclub Ridgeway Rovers, waar de spits zich in de kijker speelde bij Arsenal. De weg naar de top bleek geen eenvoudige. Kane verliet The Gunners al na een jaar om terug te keren bij Ridgeway Rovers (tevens de ex-club van David Beckham) om in 2004 zijn geluk te beproeven bij Watford. Ook daar vertrok hij alweer snel, maar ditmaal om zijn geluk te beproeven bij Tottenham Hotspur.

Verhuurperiodes

Kane doorliep de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur, maar werd niet meteen geschikt bevonden voor de A-selectie. De Londenaren besloten om hem in eerste instantie te verhuren. In het seizoen 2010-2011 speelde de Londenaar op huurbasis voor League One-club Leyton Orient (vijf goals), waarna hij in de daaropvolgende seizoenen werd gestald bij Millwall (Championship, negen goals), Norwich City (Premier League, nul goals) en Leicester City (Championship, twee goals).

Doorbraak bij Tottenham

Kane had op dat moment ook al een aantal duels voor Tottenham Hotspur in de benen. Een doelpuntenmachine was de spits nog niet, maar toch zag de Londense club voldoende perspectief. In het seizoen 2013-2014 mocht hij in negentien officiële wedstrijden opdraven (vier goals, vier assists), waarvan het merendeel in de eindfase van het seizoen. In april 2014 wist Kane in maar liefst drie opeenvolgende competitieduels doel te treffen en daarmee won hij het vertrouwen van de technische staf.

Kane begon het seizoen 2014-2015 nog aarzelend qua rol, maar uiteindelijk speelde hij maar liefst 51 wedstrijden met 31 goals en zes assists als rendement. In de Premier League trof de spits 21 keer doel. Hij maakte zijn eerste hattrick in de Engelse competitie tegen zijn oude club Leicester City, waar hij in de stadsderby’s met Arsenal en Chelsea twee keer wist te scoren. Ook het publiek op White Hart Lane, op dat moment nog de thuishaven van de Spurs, omarmde hem vanaf dat moment volledig.

Vanaf dat seizoen scoorde Kane aan de lopende band in het shirt van Tottenham Hotspur. De spits eindigde de daaropvolgende seizoenen steevast in de bovenste regionen van het Engelse topscorersklassement. Kane maakte vanaf het seizoen 2015-2016 achtereenvolgens 25, 29, dertig, zeventien, achttien en 23 doelpunten in de Premier League. Ook in andere competities wist de spits het doel makkelijk te vinden, maar collectief succes leverde dat niet op. Na het seizoen 2020-2021 was zijn prijzenkast nog altijd leeg wat dat betreft.

Kane won individuele prijzen, waaronder driemaal het topscorersklassement van de Premier League, maar ondertussen groeide de vraag of hij Tottenham niet zou moeten verlaten voor een ambitieuzere club. In de zomer van 2021 werd er druk gespeculeerd over zijn vertrek. Kane verscheen niet op de eerste trainingen waarop hij werd verwacht en er waren geruchten dat hij een transferverzoek had ingediend, maar uiteindelijk verklaarde de Londenaar ‘gewoon’ zijn liefde voor Spurs.

Interlandcarrière

Kane vertegenwoordigde een aantal jeugdteams van Engeland. In maart 2015 maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg en hij had welgeteld 79 seconden nodig om tegen Litouwen de vierde treffer voor zijn rekening te nemen. Kane werd een vaste waarde voor The Three Lions, dat op het EK 2016 werd uitgeschakeld door IJsland (achtste finale) en op het WK 2018 door Kroatië (halve finale). Op het wereldkampioenschap eindigde Engeland ondanks zes goals van Kane als vierde, want ook de troostfinale tegen België ging verloren.

Kane speelde in de zomer van 2021 zijn eerste finale als international van Engeland. In de knock-outfase van het EK maakte hij vier doelpunten, maar in de finale tegen Italië gaf het scorebord na 120 minuten nog altijd een 0-0 stand in. Kane benutte in de strafschoppenserie zijn penalty, maar kon niet verhinderen dat zijn team als verliezer van het veld stapte.

Laatste update: 15 augustus 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie