Harry Kane wil per se prijs winnen, maakt winnende tegen Leipzig

Foto: Harry Kane wil per se prijs winnen, maakt winnende tegen Leipzig

Harry Kane transfereerde in de afgelopen zomer naar Bayern München om eindelijk eens een hoofdprijs te winnen. Prompt bevindt Der Rekordmeister zich in een crisis van jewelste, maar op zaterdagavond werd er wel van het RB Leipzig van Xavi Simons gewonnen. Het was (natuurlijk) Kane die de winnende maakte.

Harry Kane redt Bayern München tegen RB Leipzig

Het is weer eens hommeles bij FC Hollywood, waar trainer Thomas Tuchel al aangekondigd heeft dat hij na afloop van het huidige seizoen ruimbaan maakt voor een nieuwe coach. De achterstand op Bundesliga-verrassing Bayer Leverkusen is ruim te noemen, maar werd vandaag dus niet nóg ruimer.

Dat was dus te danken aan Kane, die ook de eerste grote kans van de topper in de Duitse competitie kreeg, maar zijn kopbal werd gekeerd door goalie Janis Blaswich. Leipzig stelde daar maar weinig tegenover en Matthijs de Ligt, die mocht beginnen in Beieren, hoefde dan ook niet vaak in actie te komen.

Aan het begin van de tweede helft kwam daar verandering in, met pogingen van Amadou Haidara en Simons, al brak het zweet doelman Manuel Neuer nog niet uit. Aan de andere kant van het veld was het wel raak, want na een fraaie dribbel bediende Jamal Musiala Kane, die de openingstreffer op het scorebord zette.

HurriKane

De 1-1 was echter weer een grote domper voor Bayern: Benjamin Sesko schoot raak, al werd de bal nog getoucheerd door Leon Goretzka. In de blessuretijd kon het thuispubliek echter toch nog juichen, want via invaller Eric Maxim Choupo-Moting kwam de bal bij Kane, die zijn prijzenzucht luister bij zette.

Scoreverloop: 1-0 (56′) H. Kane, 1-1 (70′) B. Sesko, 2-1 (90′) H. Kane

Zie jij Bayern de titel nog pakken?

  • Ik wel
  • Ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie