Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht na spektakelstuk

FC Bayern München en Real Madrid hebben in een boeiende wedstrijd elkaar in bedwang weten te houden. Na een enerverende wedstrijd eindigde deze Champions League klassieker in 2-2.

Sterk startend Bayern

Een heerlijk Champions League-affiche op deze dinsdagavond: zesvoudig winnaar Bayern München tegen recordhouder Real Madrid, dat de cup met de grote oren 14 keer won. Toch Begon de wedstrijd in het voordeel van Bayern, dat aanvallend vele malen sterker was dan de Madrilenen. Leroy Sané kreeg twee grote kansen, Harry Kane kreeg een schietkans en bijna maakte de Engelse topspits een werelddoelpunt. Zijn schot vanaf de middenlijn ging rakelings over. Toch was het Real dat op typische wijze de score opende. Toni Kroos stuurde Vinícius Júnior op magistrale wijze de diepte in. De Braziliaan rondde beheerst af: 0-1, en dat na de eerste kans voor de bezoekers.

Zinderende tweede helft

Na de rust was het Kroos die met een diagonaal schot voor gevaar zorgde, echter vond hij Manuel Neuer op zijn weg. Daarna nam Bayern de regie weer in handen. Leroy Sané dribbelde naar binnen en haalde met links vernietigend hard uit in de korte hoek: 1-1. De storm van Bayern ging door en luttele minuten later benutte Harry Kane een penalty nadat Lucas Vázquez Jamal Musiala had neergehaald.

De storm van Bayern ging door en luttele minuten later benutte Harry Kane een penalty nadat Lucas Vázquez Jamal Musiala had neergehaald: 2-1. De wedstrijd denderde in moordend tempo door. Luka Modric vond in de slotfase Vinícius die recht op Neuer af kon, maar faalde hierin. Toch was het Real dat zich knap terug knokte naar een 2-2 eindstand. Hier kwam wederom een penalty aan te pas nadat Rodrigo naar de grond was gewerkt door Kim. Vinícius faalde dit keer niet en liet de eindstand op het bord tekenen.