‘Alarmfase 1 voor Thomas Tuchel’

Foto: ‘Alarmfase 1 voor Thomas Tuchel’

De Duitse media rekenen glashard af met Thomas Tuchel na het verlies tegen Lazio in de Champions League woensdagavond. Volgens het journaille bij onze oosterburen is de toekomst van de trainer van Bayern allesbehalve veilig.

Duitse media roepen om ontslag Thomas Tuchel bij Bayern München

Kicker legde de schuld bij de zeperd niet bij Tuchel, maar bij Dayot Upamecano. De Franse verdediger veroorzaakte een strafschop en kreeg een rode kaart, waardoor Bayern uiteindelijk verloor. “De miskleun van de verdediger zorgde voor een nieuwe nederlaag. Eerder maakte hij al bijna een cruciale fout, om er vervolgens alsnog één te maken. Het was een onstuimige en onbeschofte actie.”

Poll BILD: 83 procent wil dat Bayern Tuchel ontslaat

Het is volgens Duitse media een puinhoop bij Bayern München. ‘Alarmfase 1 voor Thomas Tuchel’, kopt BILD dan ook op donderdagmorgen. Uit een poll van het Duitse medium blijkt dan ook dat vrijwel iedereen klaar is met de oefenmeester. Van de 120 duizend stemmers, zegt 83 procent dat Tuchel ontslagen moet worden. “Het lukte Bayern in negentig minuten niet één keer om tussen de palen te schieten”, schrijft BILD verder over de verliespartij. “Ook schokkend: de recordkampioen liep in totaal tien kilometer minder dan de Romeinen. De troepen van Tuchel doen wel hun best, maar lijken gespannen.”

‘Bitttere Bayern-avond in Rome’

Bij Sport1 maken ze zich zorgen om de toekomst van Tuchel, maar zijn ze ook kritisch op Harry Kane. “Tuchel moet zich echt zorgen maken om zijn toekomst. Bayern blijft in crisismodus. De zondebok was Upamecano, maar ook Harry Kane presteerde erg zwak. Hij lijkt niet meer zo levendig als voorheen. In de passing maakte hij ernstige fouten en zijn aanwezigheid liet te wensen over.”

De Frankfurter Allgemeine kon weinig positiefs melden over de wedstrijd. “De nieuwe nederlaag maakt de situatie in de Champions League ingewikkeld en de situatie van de coach nóg ingewikkelder. Wat een Thomas Müller-wedstrijd had moeten zijn, werd een Upamecano-wedstrijd.”

Moet Tuchel worden ontslagen?

  • Ja, hij heeft genoeg tijd gekregen
  • Nee, hij gaat het seizoen afmaken
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie