Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”

Foto: Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”

Ajax maakt zich onsterfelijk belachelijk door Alex Kroes terug te halen. Zo luidt de stelling in Twee Viertje met Aad, de wekelijkse podcast van SoccerNews. Onze huisanalist Aad de Mos reageert en neemt zoals gebruikelijk geen blad voor de mond.

Aad de Mos over de terugkeer van Alex Kroes bij Ajax

Nadat Alex Kroes eerder als algemeen directeur was ontslagen kort na zijn aanstelling, heeft Ajax nu besloten hem een nieuwe rol als technisch directeur te geven. Aad de Mos heeft de benoeming toegejuicht. “Kroes is een jongen van Ajax en heeft bewezen dat hij een club op poten kan zetten, zoals bij Go Ahead Eagles.” Op dit moment is er nog een onderzoek gaande van de beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) met de vraag of Kroes in de fout is gegaan met de Ajax-aandelen.

De Mos benadrukt het onderscheid tussen de rol van algemeen directeur en technisch directeur bij Ajax. “Als je kijkt naar de noodzaak bij Ajax, is dat meer op het veld en inhoudelijk wat betreft de samenstelling van de selectie.” Volgens de oud-trainer van de Amsterdamse club is het meeste werk nodig op het veld, waar Kroes nu verantwoordelijk over is. “Je moet weer een voetbalelftal krijgen dat prestaties gaat afleveren.” Hij benadrukt dat een technisch directeur niet alleen een goed aan- en verkoopbeleid moet voeren, maar ook een goede trainer moet vinden.

Van Praag

De Mos uit kritiek op de geschiktheid van Van Praag als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. “Dat is iemand die meer politiek bedrijft dan dat hij leiding geeft bij Ajax.” Ook de harde kern heeft zijn onvrede geuit over Van Praag door zijn naam te noemen met de slogan: ‘Van Praag out!’. “Hij zou beter passen in de Tweede Kamer dan bij zijn huidige rol bij Ajax, want hij blijft rustig zitten en dan is er altijd weer één belang; het belang van het voetbal.”

“Bij Ajax is het een omgekeerde wereld in vergelijking met clubs als FC Barcelona of Manchester City. Er wordt bij Ajax op dit moment meer geschreven over Van Praag, Kroes of Leo van Wijk dan over de inhoud en de selectie.” In tegenstelling tot Ajax, waar discussies over bestuursleden de boventoon voeren, zien we bij clubs als Feyenoord en PSV meer aandacht voor wat er daadwerkelijk op het veld gebeurt. “Bij Feyenoord wordt gesproken over het behalen van de tweede plaats en de gewonnen beker, terwijl PSV lof ontvangt voor hun indrukwekkende spel.”

Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80

Is Van Praag nog geloofwaardig?

  • Ja
  • Nee
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie