Kim Min-jae

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Kim Min-jae

Kim Min-jae is een Zuid-Koreaanse verdediger. De international van Zuid-Korea verruilde Napoli in de zomer van 2023 voor Bayern München.

  • Kim speelt momenteel voor Bayern München
  • De verdediger werd in 2023 kampioen van Italië met Napoli
  • Hij heeft eveneens een verleden bij Fenerbahçe
  • Kim werd in Zuid-Korea tweemaal landskampioen
  • In 2017 debuteerde hij als Zuid-Koreaans international

Clubcarrière

Kim werd op 15 november 1996 geboren in het Zuid-Koreaanse Tongyeong. Als jeugdspeler kwam hij achtereenvolgens uit voor Dooryong Elementary School, Gimhae Gaya Elementary School, Namhae Haesung Middle School, Yeoncho Middle School, Suwon Technical High School en Yonsei University. De verdediger debuteerde in 2016 als profvoetballer namens Gyeongju Korea, dat op dat moment op het derde niveau speelde.

Doorbraak in Azië

In januari 2017 maakte Kim de overstap naar de Zuid-Koreaanse topclub Jeonbuk Hyundai Motors. Hij werd er meteen basisspeler en won er de landstitel in zijn eerste seizoen. Als beloning mocht de verdediger zijn voetbalkunsten vertonen in de Aziatische Champions League. Kim speelde in totaal zestig wedstrijden voor deze club en wist driemaal een doelpunt mee te pikken.

Kim maakte in januari 2018 de overstap van Zuid-Korea naar China. De verdediger koos voor Beijing Sinobo Guoana als nieuwe werkgever, maar ondanks zijn 59 optredens bleef een gelukkig huwelijk uit. Hij beklaagde zich zelfs openlijk over diens teamgenoten.

Via Fenerbahçe naar Napoli

In augustus 2021 nam Kim afscheid van het Chinese voetbal. Hij maakte voor zo’n drie miljoen euro de overstap naar Fenerbahçe, waar hij in het seizoen 2021-2022 veertig keer mocht opdraven (één doelpunt). Een prijs won hij niet met de Turkse topclub, maar hij verdiende er wel een mooie transfer naar het Italiaanse Napoli. De Serie A-club betaalde achttien miljoen euro om hem te strikken als opvolger van de naar Chelsea vertrokken Kalidou Koulibaly.

Kim Min-jae (rechts) met Napoli-teamgenoot Victor Osimhen (Pro Shots)

Kim maakte ook bij Napoli een uitstekende indruk. Voor het eerst sinds 1990 werd de club uit Napels weer kampioen van Italië en daarnaast maakte de ploeg indruk in de Champions League, waaronder een imposante 1-6 overwinning op het veld van Ajax. In totaal mocht de Zuid-Koreaan 45 keer in actie komen voor Napoli en daarin werkte hij tweemaal doeltreffend af. Kim koos andermaal voor een snel afscheid door Bayern München te versterken voor zo’n vijftig miljoen euro.

Bayern München

In het seizoen 2023-2024 vormde Kim vooral een duo met Dayot Upamecano, waardoor Matthijs de Ligt zijn basisplaats verloor. De Zuid-Koreaan maakte zijn debuut in de strijd om de DFL-Supercup tegen RB Leipzig (0-3 nederlaag). Zijn eerste doelpunt voor de Duitse voetbalgrootmacht volgde op 17 december 2023 tegen VfB Stuttgart (3-0 overwinning).


Interlandcarrière

Op 31 augustus 2017 debuteerde Kim als A-international van Zuid-Korea. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Iran (0-0) mocht de verdediger de eerste 84 minuten in actie komen. Door een blessure ontbrak Kim op het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland, maar in 2022 mocht hij in Qatar alsnog zijn debuut maken op dit podium. Met Zuid-Korea bereikte hij de achtste finale alvorens Brazilië met 4-1 te sterk bleek.

Kim was actief op de Azië Cup van 2019 en 2024. Zuid-Korea werd uitgeschakeld in respectievelijk de kwart- en halve finale.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie