Bayern maakt statement tegen Stuttgart

Bayern München heeft zondagavond een duidelijk statement afgegeven in de Duitse Bundesliga. De titelverdediger rekende op overtuigende wijze af met VfB Stuttgart: 3-0.

Titelverdediger boekt ruime overwinning

In de strijd om de Duitse titel won koploper Bayer Leverkusen eerder op de dag met 3-0 van Eintracht Frankfurt, mede dankzij een doelpunt van Jeremie Frimpong. De druk op achtervolgers Bayern München en VfB Stuttgart werd daarmee maximaal vergroot. De nummers één en twee van de Bundesliga werden op respectievelijk zeven en acht punten achterstand gezet.

Aan Bayern-zijde was weinig te merken van eventuele hoogspanning. De manschappen van Thomas Tuchel schoten perfect uit de startblokken, want al in de tweede minuut maakte topscorer Harry Kane de 1-0. Nog voor rust wist Bayern de bal nogmaals tegen de touwen te werken, maar zowel Kim Min-jae als Thomas Müller zag zijn doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft nam Bayern alsnog afstand van Stuttgart. Tien minuten na de hervatting maakte Kane alsnog de tweede reglementaire treffer van de avond, waarna Kim dan toch zijn doelpunt mocht opeisen. De Zuid-Koreaanse verdediger bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. En belangrijker dan dat: met vier punten achterstand en een wedstrijd tegoed doet Bayern zoals gewoonlijk helemaal mee in de titelstrijd.

Scoreverloop: 1-0 (2′) H. Kane, 2-0 (55′) H. Kane, 3-0 (63′) K. Min-jae