Van Polen onthult: “Ik heb nee gezegd”

Foto: Van Polen onthult: “Ik heb nee gezegd”

Bram van Polen stopt na dit seizoen als profvoetballer. De aanvoerder van PEC Zwolle heeft besloten om af te zien van een afscheidswedstrijd à la Wout Brama bij FC Twente.

PEC Zwolle-aanvoerder weigert afscheidswedstrijd

“Mijn ideale afscheid is er een zonder afscheidswedstrijd. De club heeft het me aangeboden, maar ik heb nee gezegd”, vertelt de 38-jarige verdediger aan Voetbal International. “Dat lijkt me heel erg ongemakkelijk, een wedstrijd rond één persoon. Dan sta ik zo in de spotlights, dat hoeft voor mij niet. Ik wil de fans daarin niks tekortdoen. Ik gun het ze wel, als ze dat graag zouden willen, maar een hele dag waarin alles om mij draait…”

Van Polen vervolgt: “Ik vond de aandacht van de afgelopen dagen al ongemakkelijk, dus een afscheidswedstrijd hoeft voor mij niet. Wat ik wel wil? Niks. Ik heb al zo veel mooie woorden gekregen, meer heb ik niet nodig. Ik heb mijn ding gedaan voor deze club, al mijn energie en liefde erin gestoken. Nu is het aan anderen. Zo hoort het ook te zijn. Er is een PEC met mij geweest en er komt een PEC met anderen.”

“Na de laatste competitiewedstrijd drinken we een biertje met elkaar en dan is het goed”, weet de PEC-captain. “Aan een publiekswissel ontkom ik waarschijnlijk niet. Het is ook lullig om op het veld te blijven staan als dat bord omhoog gaat, haha. Ik laat het allemaal maar gebeuren, die laatste dag. Ik snap het ook wel, het hoort erbij. Maar om alles dan nog te herhalen tijdens een afscheidswedstrijd, dat hoeft van mij niet. Ik weet zeker dat PEC er iets fantastisch van zou maken, maar nee, joh. Bespaar dat geld en steek het in de club.”

Begrijp je zijn keuze?

  • Ja, zo'n speciaal evenement is vreselijk
  • Nee, dat is toch juist prachtig?
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie