NEC blijft Ajax in de nek hijgen

NEC mag blijven dromen van directe plaatsing voor Europees voetbal. Tjaronn Chery maakte maandagavond het verschil in de uitwedstrijd tegen Excelsior: 0-3.

Tjaronn Chery maakt het verschil tegen Excelsior

Zonder Jasper Cillessen (ziek) en Philippe Sandler (geblesseerd) maakte NEC geen overtuigende indruk in de eerste helft. Bram Nuytinck dacht de manschappen van Rogier Meijer nog wel op voorsprong te zetten, maar doelman Stijn van Gassel wist de openingstreffer te voorkomen. Aan de andere kant liet Troy Parrott na om Excelsior op voorsprong te schieten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Excelsior domineerde in de eerste minuten, maar langzaam wist NEC zich beter in de wedstrijd te knokken. Van Gassel bracht opnieuw redding na een vrije trap van Calvin Verdonk, waar Kodai Sado de rebound niet wist te verzilveren. Enkele minuten later werd de 0-1 alsnog een feit: Chery schoot op schitterende wijze van een meter of twintig raak.

Rode kaart voor Horemans

Tussen de 64ste en 72ste minuut ging het helemaal mis voor Excelsior. Chery verdubbelde de Nijmeegse formatie in Kralingen, waar Siebe Horemans even later de rode kaart zag. Scheidsrechter Bas Nijhuis werd door de VAR gewezen op een pittige overtreding op Dirk Proper. Met tien man kreeg Parrott nog wel de kans om de spanning terug te brengen, maar de Ierse spits had zijn vizier niet op scherp staan.

Invaller Rober González zorgde vlak voor tijd zelfs nog voor de 0-3. NEC blijft door dit resultaat op twee punten van de nummer vijf Ajax. Deze positie geeft recht op een Europees ticket zonder de play-offs in te moeten. Excelsior moet daarentegen juist vrezen voor de play-offs, die om promotie/degradatie welteverstaan. De Kralingers staan zestiende.

Scoreverloop: 0-1 (60′) T. Chery, 0-2 (64′) T. Chery, 0-3 (90′) R. González