‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’

Foto: ‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’

Hoe gaat het Nederlands elftal straks op het Europees kampioenschap spelen? Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn voorselectie bekendgemaakt en sorteert voor op een definitieve selectie van Ajax-voetballer Steven Bergwijn, die zelfs kans lijkt te maken op een basisplek in zijn elftal.

Steven Bergwijn maakt kans op Oranje-basisplaats

De aanvaller kan uit de voeten op beide flanken én als spits en Voetbal International stelt: “Die multifunctionaliteit is ideaal voor Koeman.” Er volgt een korte uitleg: “Kiest de bondscoach voor een formatie met drie aanvallers, dan lijkt Bergwijn goede kans te maken op speeltijd als rechtsbuiten. Als Oranje net als in de laatste interlands met twee spitsen gaat spelen, komt Bergwijn misschien nog wel meer in zijn kracht.”

Zéker als hij een koppel kan vormen met Memphis Depay, mits de ‘Oranje-sterspeler’ fit is natuurlijk. Deze beide voetballers hebben namelijk wel een klik, of zoals Memphis eerder zei: “Ik denk dat ik het liefst met Bergwijn speel.”

Die wens werd beantwoord op het wereldkampioenschap in Qatar, dus Bergwijn heeft al een eindtoernooi ‘in de benen’. Tel daar zijn multifunctionaliteit bij op en wat krijg je…? Zelf vertelde de Ajacied een paar maanden geleden: “Natuurlijk is er concurrentie, maar ik denk dat ik goed in de groep lig bij Oranje. Ik heb me voor mijn gevoel wel laten zien bij het Nederlands elftal, ik heb al heel wat interlands gespeeld en was basisspeler op het WK.”

Droom komt uit

VI sluit af: “Zijn droom, opnieuw uitkomen voor Oranje op een eindtoernooi, is donderdag weer een stap dichterbij gekomen. Nu Koeman 26 in plaats van 23 spelers mee mag nemen naar Duitsland, kan de bondscoach met name in aanvallend opzicht wat extra troeven meenemen. In 2018 debuteerde Bergwijn onder Koeman tegen de Duitsers. Zes jaar later lijken ze samen naar het EK in Duitsland te gaan.”

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
1210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie