Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranje-international moet toekijken tijdens EK: “Ik denk wel dat ik gespeeld had”

Foto: Oranje-international moet toekijken tijdens EK: “Ik denk wel dat ik gespeeld had”

Quilindschy Hartman gaf zichzelf een goede kans om als basisspeler naar het EK te gaan deze zomer. De 22-jarige linksback raakte echter begin april zwaar geblesseerd bij Feyenoord en ligt er vermoedelijk voor de rest van het kalenderjaar uit.

Quilindschy Hartman denkt dat hij een goede kans had om basisspeler te zijn bij het Nederlands elftal

“Het gaat naar omstandigheden goed. Ik ben altijd een positieve jongen en dat kon ik goed gebruiken in dit geval”, stak Hartman van wal bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. De klap was groot net na het oplopen van zijn zware knieblessure. “De eerste week was erg pittig moet ik zeggen. Ik had meer pijn dan gehoopt. Maar de laatste drie weken gaat het wel vooruit, dus dat is heel positief.”

Positief tijdens revalidatie

Hartman was andermaal bezig aan een uitstekend seizoen bij Feyenoord totdat in het treffen met FC Utrecht het noodlot toesloeg. Kort daarna deelde de viervoudig international beelden vanuit Dubai, waarop te zien was dat hij hard aan zijn herstel werkte. “Ik wilde de Feyenoord-fans laten weten dat ik er positief in sta en dat ik vanaf de eerste seconde bezig was met terugkeren. Iets meer dan een week heb ik echt gebaald, toen ik me bewust was van wat ik ging missen. Ik had even nodig om er overheen te komen. Nu heb ik het geaccepteerd, een plek gegeven en nu gaan we weer door.”

Hartman dacht dat hij er goed opstond om een basisplaats te veroveren op het EK. “Ik heb het voornamelijk moeilijk op wedstrijddagen. Ik denk dat het met het EK wel even slikken zal zijn. Ik had een goede kans om daar te staan”, stelde de Feyenoorder. “Ik zou sowieso meegaan naar Duitsland en ik denk stiekem wel dat ik gespeeld had als wingback. In dat systeem had het heel goed gepast, dat heb ik ook laten zien in de wedstrijden met Oranje.”

Desondanks zal Q zeker de EK-wedstrijd volgen van Oranje. “Ik ga wel kijken, ja. Het is mijn team en ik heb eraan bijgedragen, dus ik hoop dat ze het goed gaan doen”, besluit de vleugelverdediger. 

Hartman de vaste linksback van Oranje?

  • 100%
  • Dat denk ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie