Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’

Foto: Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’

In de afgelopen interlandperiode behoorde Marco Bizot nog tot de selectie van het Nederlands elftal, maar de keeper van het Franse Stade Brest gaat niet mee naar het Europees kampioenschap. Hij heeft zich zelf afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman, onthult hij in Voetbal International.

Marco Bizot op eigen initiatief niet naar EK

Dat is een fikse domper voor de oud-AZ-goalie: “Het leek allemaal zo mooi op zijn plekje te vallen. Maar het is beter voor mijn familie en voor Oranje dat ik thuis blijf.”

Wat is er dan precies aan de hand met Bizot? “Tijdens de laatste interlandperiode in maart heb ik bij de staf aangegeven dat er zwaarwegende familieomstandigheden zijn die mijn aandacht vragen. Dat heb ik verteld aan keeperstrainer Patrick Lodewijks, dokter Edwin Goedhart en de bondscoach. Wat er precies aan de hand is vertel ik niet publiekelijk, dat houd ik liever privé, maar intern hebben we dat goed kunnen bespreken.”

“We spraken af dat we in mei zouden bekijken hoe de situatie dan zou zijn”, vervolgt de doelverdediger. “Intussen verliep het trainingskamp prima. Ik was heel blij weer terug te zijn bij Oranje en heb heerlijk gewerkt met mijn collega-keepers, Bart Verbruggen en Mark Flekken. Na die week leken de sportieve vooruitzichten op een EK goed.”

“De familie gaat nu voor”

Zijn privésituatie is echter onveranderd… “We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. Daardoor zie ik het niet zitten vijf of zes weken op pad te gaan voor een eindtoernooi. Hoe graag ik dat ook had gewild. De familie gaat nu voor.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie