‘Ajax-vertrek voor 99 procent zeker’

Foto: ‘Ajax-vertrek voor 99 procent zeker’

De selectie van Ajax gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk op de schop. Volgens clubwatcher Lentin Goodijk is doelman Gerónimo Rulli mogelijk de eerste die de deur achter zich dicht gooit.

Rulli kan leegloop Ajax inluiden

“Rulli gaat voor 99 procent weg”, opent Goodijk in de Pak Schaal Podcast Extra. “Die gaat niet nog een jaar op de bank zitten achter Ramaj. Dat wil hij zelf en dat is voor Ajax niet logisch, want hij is best een duurbetaalde speler. Medic lijkt me ook een speler die nu een stap gaat maken. Die heeft zo weinig gespeeld, het lijkt me logisch dat hij vertrekt. Ze zijn nu ook aan het zoeken naar centrumverdedigers. Dus dan moet er ook iemand weg.”

Freek Jansen noemt op zijn beurt Borna Sosa en Carlos Forbs als voorbeelden. “Puur als je kijkt vanuit hun perspectief. Zij voelen helemaal niks bij dit Ajax om hier nog te gaan slagen, denk ik.” Goodijk wijst naar Sosa. “Je proeft bij de groep en technische staf wel wat irritatie over zijn manier van meeverdedigen. Je kunt één keer je man laten lopen, twee keer kan ook nog wel. Maar het gebeurt bij hem echt continu.”

Akpom en Henderson

Chuba Akpom zou Ajax eveneens kunnen verlaten. Goodijk: “Ik denk niet dat hij het accepteert om op de bank te zitten. Zeker niet als er serieuze clubs voor hem komen, wat ik wel verwacht. Het kan zomaar tot augustus duren, als de clubs in de Premier League een beetje in paniek raken. Dan hebben ze hem allemaal op het lijstje staan. Als hij voor vijftien miljoen euro op te halen is… Dat is voor Premier League-clubs helemaal niks.”

En dan is er nog dat andere vraagstuk: blijft grootverdiener Jordan Henderson? De VI-journalist twijfelt. “Hij gaat eerst het gesprek met de trainer afwachten en kijken wat de plannen zijn. Misschien wordt hij daar wel heel enthousiast over. Hij gaat eerst nog een EK spelen, dus het is helemaal nog niet zeker. Het zegt wel iets dat hij nu zo overweegt te vertrekken. Hij is toch wel geschrokken van de omstandigheden bij Ajax.”

Gaan er tien of meer spelers vertrekken?

  • Ja
  • Nee
6229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie