Carlos Forbs

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Carlos Forbs

Carlos Forbs is een Portugese vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 verruilde hij de Engelse topclub Manchester City voor Ajax.

  • Forbs speelt momenteel voor Ajax
  • Hij speelt in Amsterdam onder de naam Forbs
  • De aanvaller maakte furore in de jeugd van Manchester City

Clubcarrière Carlos Forbs

Carlos Roberto Forbs Borges werd op 19 maart 2004 geboren in Sintra, in het Portugese district Lissabon. Zijn voetbalcarrière ging in 2011 van start bij het lokale NADC Sintra. De aanvaller maakte in 2013 de overstap naar Sporting Portugal om een jaar later de stap naar het buitenland te wagen door zich aan te sluiten bij Manchester City. Hij doorliep hier de laatste fase van zijn jeugdopleiding.

Goalgetter in City-jeugd

Forbs doorliep verschillende jeugdelftallen van Manchester City. De jeugdinternational van Portugal maakte veel indruk bij de Onder 21-selectie van de Engelse topclub. In het seizoen 2022-2023 produceerde hij maar liefst 25 doelpunten en dertien assists in alle competities voor dit team. Forbs wekte hiermee de aandacht van clubs uit binnen- en buitenland. Op 3 augustus 2023 tekende hij een vijfjarig contract bij Ajax, dat een deal sloot ter waarde van maximaal negentien miljoen euro.

Carlos Forbs (Ajax)
In het tenue van Ajax (Pro Shots)

Transfer naar Ajax

Op 12 augustus 2023 maakte Forbs zijn debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1 zege). Zijn eerste doelpunt in Ajax-tenue maakte de aanvaller op 21 september in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-3). Hij beleefde een moeilijk eerste seizoen in Amsterdam, mede vanwege de concurrentie van aanvoerder Steven Bergwijn. Zijn teller bleef daardoor steken op vier doelpunten en vijf assists in 34 officiële wedstrijden.


Interlandcarrière Carlos Forbs

Forbs doorliep verschillende jeugdelftallen van Portugal. Op 8 september 2023 maakte de aanvaller zijn debuut voor de Onder 21-selectie tegen de leeftijdsgenoten van Andorra (3-0 zege). Zijn eerste doelpunt voor dit team maakte hij op 21 maart 2024 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer (4-0 zege).

Laatste update: 13 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie