Siebe Horemans

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Siebe Horemans

Siebe Horemans is een Belgische centrale verdediger. De voormalig jeugdinternational van België staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij Excelsior, dat hij medio 2024 inruilt voor FC Utrecht.

  • Horemans speelt momenteel voor Excelsior
  • De verdediger promoveerde in 2022 naar de Eredivisie
  • In de zomer van 2024 verhuist hij naar FC Utrecht
  • Horemans speelde eerder voor AA Gent en OH Leuven
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van België

Clubcarrière

Horemans werd op 2 juni 1998 geboren in het Belgische Gent. De rechtsbenige verdediger begon op vijfjarige leeftijd met voetballen en bleek over potentie te beschikken. Hij werd ontdekt door KVC Westerlo, waar hij als jeugdspeler vertrok om zijn geluk te beproeven bij de grootste club uit zijn geboortestad: AA Gent.

Debuut voor AA Gent

Op 4 augustus 2016 maakte Horemans zijn debuut voor de A-selectie van AA Gent. In de voorronde Europa League-wedstrijd tegen FC Viitorul Constanta (0-0) mocht hij 64 minuten in actie komen. Later die maand, op 21 augustus, mocht de verdediger zijn competitiedebuut maken in de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Westerlo (4-2 overwinning). In de daaropvolgende maanden zat hij hier en daar nog wel bij de wedstrijdselectie, maar tot meer speeltijd leidde dat niet.

In januari 2017 werd Horemans voor een half jaar uitgeleend aan OH Leuven. Voor de club op het tweede niveau van België speelde de verdediger zeven officiële wedstrijden. Op 26 februari 2017 maakte hij zijn allereerste doelpunt als profvoetballer in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Union Sint-Gillis. Horemans keerde in de zomer terug naar AA Gent, maar speelde daar alleen mee in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (3-2 nederlaag bij VV Sint-Truiden). Tot overmaat van ramp liep de rechtspoot ook nog eens een zware knieblessure op.

Promotie met Excelsior

AA Gent verhuurde Horemans in de zomer van 2018 aan Excelsior. In de eerste helft van het nieuwe seizoen werd er geen beroep op hem gedaan, maar uitgerekend in de stadsderby tegen Feyenoord (2-1 overwinning) maakte hij zijn debuut. Zijn eerste doelpunt volgde ruim twee maanden, op 13 april 2019, in de uitwedstrijd tegen Ajax (6-2 nederlaag). Door toedoen van RKC Waalwijk degradeerden de Kralingers dat seizoen uit de Eredivisie.

In actie tijdens Excelsior – SC Cambuur (Pro Shots)

Horemans bleef Excelsior ondanks de degradatie trouw. De Belg werd definitief naar Rotterdam gehaald, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. In het seizoen 2021-2022 keerde de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen terug naar de Eredivisie door de doldwaze play-offwedstrijden tegen ADO Den Haag in winst om te zetten. Horemans benutte de laatste penalty van Excelsior, waarna Jamal Amofa er niet in slaagde om de Hagenaars in de race te houden.

In het seizoen 2022-2023 wist Excelsior zich te handhaven in de Eredivisie. Dat was mede te danken aan Horemans, die af en toe zijn doelpunten meepikte.

Transfervrij naar FC Utrecht

Op 28 maart 2024 kondigde FC Utrecht de komst van Horemans aan. De transfervrije verdediger tekende een contract voor drie seizoenen.


Interlandcarrière

Horemans heeft verschillende jeugdelftallen van België doorlopen. In 2015 behoorde hij tot de EK-selectie van België onder -17, maar minuten werden hem niet gegund. Zijn team werd in de halve finale uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van Frankrijk.

Laatste update: 28 maart 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie