Derksen voorspelt straf voor ‘blunderende’ Nijhuis

Foto: Derksen voorspelt straf voor ‘blunderende’ Nijhuis

Bas Nijhuis heeft maandagavond bij Vandaag Inside een boekje open gedaan over de situatie omtrent de rode kaart van Excelsior-speler Sieb Horemans. De verdediger kreeg rood van Nijhuis, maar de kaart werd later geseponeerd. Nijhuis onthulde daar zelf een aandeel in gehad te hebben.

Nijhuis doet onthulling over seponering rode kaart Horemans

Bij Vandaag Inside kwam de rode kaart ter spraken en presentator Wilfred Genee haakte er meteen cynisch op in richting Nijhuis. “Ben je nu van plan elke week rood te geven?” Nijhuis reageerde vervolgens lacherig: “ik zit helemaal in een nieuwe fase”. Ook Derksen probeerde er nog een grappige twist aan te geven. “Je laat je toch niet gek maken door de scheidsrechterscommissie hè? En ook niet door de VAR toch? Bassie is de baas, niet de VAR!”

Nijhuis reageerde vervolgens serieuzer en vertelde het een lastige situatie te vinden. “Ik kwam aan de kant, zag de beelden en zei ook twee keer: hij speelt de bal, kom op zeg en daarna komt hij op de kuit. Dan kom je daar en dan krijg je dus zes keer achter elkaar bam, bam, bam en ik dacht: wat moet ik nou? Ik ben meegegaan met rood, maar dan kom je na afloop in de kleedkamer en dan zit je er rustig naar te kijken en dan denk je: het is wel rood, maar ik heb rood gegeven voor de uitkomst en niet voor die tackle.”

Nijhuis seponeert rode kaart eigenhandig

De arbiter vertelde vervolgens dat hij Horemans een handje heeft geholpen. “Toen heb ik zo’n strafrapport gemaakt waarvan ik wist: dat wordt vrijspraak. Ik heb zelfs tegen Excelsior gezegd: zet dit er maar in, dan gaat het wel goed. Dus ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven.” Derkse noemde dat nobel, maar vreesde wel voor een straf voor Nijhuis. “We wensen je heel veel succes in de eerste divisie!”

Driessen begreep echter niet dat Nijhuis zijn oren zo naar de VAR liet hangen. “Het is makkelijk praten als je daar niet zit en je staat daar voor dat scherm. Je weet dat hij de bal heeft gespeeld, maar als je daarna die loop continu krijgt op die kuit en de uitkomst ziet, dan ga je er in mee. Het is heel lastig als je er niet hebt gestaan, maar ik had er niet in mee moeten gaan. Maar goed, dat gebeurt wel eens”, besloot Nijhuis.

Was het een rode kaart?

  • Ja, absoluut
  • Nee, terecht dat de kaart ook geseponeerd is
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie