EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wieffer over begin bij Feyenoord: ‘Ik deed eigenlijk maar wat’

Foto: Wieffer over begin bij Feyenoord: ‘Ik deed eigenlijk maar wat’

Mats Wieffer rondde vorige week zijn transfer voor 30 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion af. Dat terwijl Feyenoord hem nog voor een peulenschil oppikte bij Excelsior, dat toen nog uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie.

Mats Wieffer vertelt over transfer van Feyenoord naar Brighton

“Het is wel eigenlijk heel snel gegaan”, vertelt Wieffer op de website van Feyenoord. “Anderhalf jaar geleden speelde ik nog niet eens bij Feyenoord, niet in de basis in ieder geval. De afgelopen twee jaar is eigenlijk wel heel bizar geweest. Dat heb ik aan iedereen binnen de club te danken. Toen ik geblesseerd raakte, ben ik met fysio’s bezig geweest om sneller te worden om fysiek sterker te worden, alles heeft daarin bijgedragen.”

Arne Slot had veel invloed op de ontwikkeling van Wieffer. “Ik denk heel erg veel. Door hem ben ik de speler die ik nu ben geworden, met ook zijn assistenten en de staf. Toen ik van Excelsior kwam, lastig uit te leggen, maar ik had het gevoel alsof ik dingen niet met een idee deed. Nu denk ik over allerlei dingen na, over wanneer je moet komen, wanneer je driehoekjes moet maken, wanneer je weg moet blijven. Dat is nu veel meer geprogrammeerd. Bij Excelsior deed ik eigenlijk maar wat, als ik daar op terugkijk. Soms was wat ik deed goed, soms ook helemaal niet. En dat hij (Slot, red.) mij de kans heeft gegeven natuurlijk.”

Tot slot: aan welke goal houdt hij het beste gevoel over? “De mooiste was wel tegen AS Roma. Met alles erop en eraan, de druk erbij. Maar die tegen Fortuna Sittard was ook wel mooi. Ik heb op zich wel een paar mooie goals gemaakt, maar die tegen AS Roma was wel de mooi.”

Wieffer gaat slagen bij Brighton

  • Eens
  • Ik moet het nog maar zien…
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie