Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

STEMMEN MAAR! Wie was de beste rechtsback? | SN Team van het Seizoen

Foto: STEMMEN MAAR! Wie was de beste rechtsback? | SN Team van het Seizoen

Dames en heren en iedereen die SoccerNews zo kort op de voet volgt, het is weer tijd voor het SoccerNews Team van het Seizoen! Elke week keken jullie massaal zaterdagochtend naar ons prachtige SN Team van de Week en uit die 34 teams plus voorselecties is een shortlist gerold van liefst 44 sterspelers uit de Eredivisie. Maar welk elftal is het allerbeste? Jij kan jouw favorieten in het SN Team van het Seizoen 2023-2024 stemmen! Vandaag gaan we de rechtsback kiezen.

Rechtsback SN Team van het Seizoen: Lutsharel Geertruida, Yukinari Sugawara, Jordan Teze of Siebe Horemans?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan onderaan dit bericht, maar ook via Instagram, FacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen!

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Dat er één iemand gaat vertrekken van de rechtsbacks dan is het Lutsharel Geertruida wel. Hij is uitgeleerd bij Feyenoord en kan alleen nog de Champions League winnen bij de Rotterdammers om zijn prestaties te overtreffen de laatste jaren. De rechtsback/rechtercentrale verdediger/verdedigende middenvelder/linksback speelde weergaloos dit seizoen. Nog beter dan vorige jaargang toen hij zich in het Nederlands elftal werkte. Hij is een basisklant geworden voor het EK en is bij Feyenoord ook nog eens flink gaan scoren. Hij speelde alle 34 Eredivisie-wedstrijden en scoorde daarin liefst 8 keer en gaf 5 assists. Met een gemiddelde passnauwkeurigheid van 91,6 procent hadden we je nog meer kunnen overtuigen, maar dat is helemaal niet nodig natuurlijk. De 7! uitverkiezingen voor het SN Team van de Week zeggen genoeg. Hij was vorig jaar al de rechtsback van het SN Team van het Seizoen 2022-2023 en na een nóg beter seizoen kan het bijna niet anders of hij wordt het weer…of zijn er toch nog beteren?

Yukinari Sugawara (AZ)

Wat te denken van een zekerheidje in 5 verschillende SN Teams van de Week: Yukinari Sugawara? Hij is al een tijdje een zekerheidje in Alkmaar en was vorig jaar ook met Geertruida aan het strijden voor een plekje in het SN Team van het Seizoen 2022-2023. De 23-jarige Japanse rechtsback van AZ wordt ook met de dag beter en noteerde 4 doelpunten en 7 assists in 30 wedstrijden. 70 procent van zijn dribbels slagen en 84 procent van zijn passes komen aan. Sugawara zou een aanwinst voor elke Eredivisie-club zijn, ook voor het SN Team van het Seizoen 2023-2024?

Jordan Teze (PSV)

Jordan Teze zal balen dat hij niet in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, maar juichen dat hij wel in de voorselectie van het SN Team van het Seizoen zit. De PSV-rechtsback krijgt bij mindere prestaties vaak de hoon over zich heen, maar mag als het goed gaat ook positief in de picture staan. Twee keer haalde hij ook het SN Team van de Week. Teze is wat verdedigender dan veel van zijn collega-rechtsbacks, maar dat zorgde wel voor dat PSV met afstand de minste tegentreffers had van iedereen. Teze is vooral de man van de assist: 9 keer in 30 duels. Ook mocht hij twee keer juichen na een doelpunt. Zo scoorde hij een belangrijke treffer tegen FC Utrecht en mocht hij zich bij ons sterrenteam melden. Teze keer ook in het SN Team van het Seizoen?

Siebe Horemans (Excelsior)

Altijd mooi om spelers te hebben die niet bij de top 5-clubs van Nederland (PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Ajax) horen. Dan heb je misschien nog wel een streepje extra voor aangezien je normaal gesproken wat mindere spelers om je heen hebt. De Belg Siebe Horemans trekt zich daar niets van aan en speelt hele sterke potten bij Excelsior. Dat is ons in week 2 en week 19 opgevallen. Maar ook in de andere weken werkte hij zich vaak in de voorselectie. Deze keer zit hij er zeker in, na 3 goals en 3 assists. Hij mag zich eerst in het zweet werken om Excelsior in de Eredivisie te houden om daarna te hopen op het ultieme toetje.

Wie wordt jouw rechtsback in het SN Team van het Seizoen?

  • Geertruida
  • Sugawara
  • Teze
  • Horemans
492+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie