Yukinari Sugawara

Age: 22
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Yukinari Sugawara

Yukinari Sugawara is een Japanse rechtsback van beroep. Sinds de zomer van 2019 komt hij uit voor Eredivisie-club AZ.

Sugawara werd op 28 juni 2000 geboren in het Japanse Toyokawa. Op jonge leeftijd ontdekte hij de voetbalsport, waarin hij zijn eerste stappen zette als jeugdspeler van AS Laranja Kyoto en Nagoya Grampus. Namens laatstgenoemde club debuteerde de rechtsback op 24 februari 2018 in het betaald voetbal tijdens de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Gamba Osaka.

Transfer naar AZ

In 2018 noteerde Sugawara negentien officiële wedstrijd in het shirt van Nagoya Grampus. Het daaropvolgende jaar bleef de teller steken op zes officiële wedstrijden, maar desondanks verhuisde hij in de zomer van 2019 naar Europa. AZ sloot met zijn Japanse broodheer een huurovereenkomst. Sugawara mocht in de eerste Eredivisie-wedstrijd debuteren tegen Fortuna Sittard en wist met een treffer meteen bij te dragen in de 4-0 overwinning.

AZ was zeer tevreden over Sugawara, die begin 2020 een contract tot de zomer van 2025 ondertekende in Alkmaar. Aanvankelijk was Jonas Svensson nog de nummer één op diens positie, maar na diens vertrek veroverde de Japanner een vaste basisplaats. Een deel van zijn wedstrijden werkte hij overigens af als rechtsbuiten.

Laatste update: 6 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie