Yukinari Sugawara

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Yukinari Sugawara

Yukinari Sugawara is een Japanse rechtsback van beroep. Sinds de zomer van 2019 komt hij uit voor Eredivisie-club AZ.

  • Sugawara speelt momenteel voor AZ
  • De rechtsback debuteerde bij Nagoya Grampus als prof
  • Hij debuteerde in 2020 als international van Japan

Clubcarrière

Sugawara werd op 28 juni 2000 geboren in het Japanse Toyokawa. Op jonge leeftijd ontdekte hij de voetbalsport, waarin hij zijn eerste stappen zette als jeugdspeler van AS Laranja Kyoto en Nagoya Grampus. Namens laatstgenoemde club debuteerde de rechtsback op 24 februari 2018 in het betaald voetbal tijdens de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Gamba Osaka.

Transfer naar AZ

In 2018 noteerde Sugawara negentien officiële wedstrijd in het shirt van Nagoya Grampus. Het daaropvolgende jaar bleef de teller steken op zes officiële wedstrijden, maar desondanks verhuisde hij in de zomer van 2019 naar Europa. AZ sloot met zijn Japanse broodheer een huurovereenkomst. Sugawara mocht in de eerste Eredivisie-wedstrijd debuteren tegen Fortuna Sittard en wist met een treffer meteen bij te dragen in de 4-0 overwinning.

(Pro Shots)

AZ was zeer tevreden over Sugawara, die begin 2020 een contract tot de zomer van 2025 ondertekende in Alkmaar. Aanvankelijk was Jonas Svensson nog de nummer één op diens positie, maar na diens vertrek veroverde de Japanner een vaste basisplaats. Een deel van zijn wedstrijden werkte hij overigens af als rechtsbuiten. Sugawara passeerde in 2023 de grens van 150 officiële wedstrijden, waarin hij tien goals en twintig assists produceerde.


Interlandcarrière

Sugawara debuteerde op 9 oktober 2020 als A-international van Japan, dat een doelpuntloos gelijkspel noteerde tegen Kameroen. De verdediger werd vervolgens lange tijd niet meer geselecteerd, maar vanaf 2023 werd hij een vaste waarde in de nationale ploeg. In het daaropvolgende jaar mocht de rechtspoot deelnemen aan de Azië Cup (exit in de kwartfinale).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie