Ajax-verschoppelingen en Excelsior-knokkers | SN Team van de Week 30

Foto: Ajax-verschoppelingen en Excelsior-knokkers | SN Team van de Week 30

Speelronde 30 zit er weer op van de Eredivisie en dat betekent uiteraard het SoccerNews Team van de Week 30. In de 30e seizoensaflevering zien we heel wat vertrouwde gezichten, maar ook enkele nieuwelingen. Die waren vooral te harken bij Excelsior, maar nog opvallender bij Ajax. Spelers die bakken met kritiek over zich heen kregen vielen deze speelronde op en dat wordt uiteraard beloond in het SN Team van de Week 30!

SN Team van de Week 30: Ajacieden Sutalo en Taylor aangevuld met PSV, Feyenoord en Excelsior-toppers

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De basis wordt weer gevormd door enkele SN Team van de Week-sterkhouders en de allerbeste vinden we (zoals gewoonlijk) bij PSV. De aanstaande landskampioen overklaste de aanstaande degradant Vitesse (6-0) en Luuk de Jong was weer overal te vinden. Hij wordt daarom vandaag wakker naast de SoccerNews Sterspeler van de Week 30-trofee.

Keeper: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)

Hier stond eerst Sander van Gassel van Excelsior, maar op de valreep overtrof doelman Jasper Schendelaar hem nog. De goalie hield zijn PEC Zwolle op de been bij NEC, waardoor zij een vitaal punt (2-2) scoorde en ook veilig lijken. Met Schendelaar heb je sowieso een veilige keuze voor op doel. Hij redde liefst 7 keer en was daarmee de doelman met de meeste reddingen deze speelronde. Op twee inzetten van Koki Ogawa had hij geen antwoord. De NEC-spits brachte voor SN Team van de Week 30-voorhoede even aan het wankelen, maar moest toch drie andere aanvallers (lees verderop) voorrang verlenen.

Rechtsback: Yuki Sugawara (AZ)

De ene hoofdrolspeler van AZ – RKC Waalwijk (3-2) was Yuki Sugawara. De andere hebben we het hier verderop over. De Japanse rechtsback leverde een bal in bij de tegenstander waar een tegengoal uit kwam (0-2) en waardoor AZ een remontada moest inzetten. Daar slaagde AZ in dankzij Sugawara. Hij maakte keihard de aansluitingstreffer door de bal in het dak van het doel te jagen. Daarnaast was hij de man met de meeste tackles (3 van de 3 succesvol), sterk in de duels (4 van de 5 gewonnen) en aanjager op rechts. Perfect voor het SN Team van de Week 30 en wie zou hij daar verder nog allemaal in tegenkomen?

Rechter centrale verdediger: Josip Sutalo (Ajax)

Josip Sutalo hadden we dit seizoen veel vaker verwacht in een SN Team van de Week, maar tegen het slot is hij er dan toch bij! De Kroaat heeft veel tijd nodig om te wennen in het chaotische Amsterdam en de puinhoop bij Ajax. Tegen FC Twente schopte ook Sutalo alle schroom van zich af. Hij was nog nooit zo nauwkeurig in de passing. Liefst 77 van zijn 79 passes kwamen aan. Dat is weleens anders geweest en hij was deze keer daarmee ook de beste van het veld. Ook was de Kroatische centrale verdediger sterk in de duels en brengt hij wat meer rust. Wat dat betreft kan hij ook nog in de leer bij zijn partner van deze week, die we hieronder beschrijven.

Linker centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Ja, wij kunnen er ook niets aan doen dat Dávid Hancko week in week uit uitblinkt bij Feyenoord. Zelfs in een zeer stroeve uitwedstrijd in Sittard was Hancko voldoende voor de Rotterdammers om de zege op Fortuna te boeken (0-1). Hancko was de doelpuntenmaker in de 18e minuut en schreeuwde het uit van geluk. De Slowaakse verdediger weet misschien ook wel dat hij deze zomer een droomtransfer kan maken. Feyenoord zal het hem gunnen, want hij gaat ze heel veel geld opleveren. Voor nu kunnen we van hem genieten zoals in Sittard. Hoe hij de meeste passes (56) gaf van iedereen. Hoe hij de duels won, nauwkeurig was en altijd en overal de rust bewaard. Hancko maakt zich alvast op voor het SN Team van het Seizoen 2023-2024.

Linksback: Kenneth Taylor (Ajax)

Kenneth Taylor krijgt de laatste tijd alles en iedereen over zich heen. Toch heeft hij met Aad de Mos altijd nog één grote steun en toeverlaat (zie deze video). En nu mag hij zich ook na al die kritieken troosten met een plaats in het SN Team van de Week 30. Enige vervelende voor hem is dat hij ook hier als veredelde linksback staat opgesteld. Maar dat doet Taylor ook zo goed dat het Ajax 3 punten opleverde tegen FC Twente (2-1). Taylor won 88 procent van zijn duels, was sterk in zijn dribbels en nauwkeurig in zijn passing. Een uitstekende wingback dus. Ook gaf hij een assist. Prachtige cijfers en met zijn spel verdient hij het om erbij te zijn, maar of het genoeg is voor Real Madrid…

SN Team van de Week 30.

Middenvelder: Lazaros Lamprou (Excelsior)

Lazaros Lamprou heeft niet alleen een geweldige naam, maar is ook een geweldige voetballer. De Griekse middenvelder was de motor van Excelsior bij de oh zo nodige overwinning op FC Volendam (4-0). In de vierklapper, maakte hij er 2 en loste hij liefst 8 schoten. Lamprou willen wij met al die dreiging vanuit het middenveld graag in het SN Team van de Week 30 zien.

Middenvelder: Kenzo Goudmijn (Excelsior)

Hij mag een middenveld vormen met zijn maatje bij Excelsior Kenzo Goudmijn. Alhoewel Lamprou tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, had Goudmijn daar misschien wel meer recht op. Hij voerde liefst 13 dribbels uit, waarvan er 9 slaagde. Hij was nauwkeurig in de passing (80 procent), sterk in de duels en de man van het creëren van kansen. “Kenzo”, had hij zelf gereageerd op de vraag of de goudmijn van Excelsior niet uitgeroepen had moeten worden tot man of the match. Na afloop reageerde hij wel, maar vooral negatief bij een opstootje. Goudmijn moet daarom even tot rust komen en waar beter dan bij het SN Team van de Week 30.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Om die Excelsior-maten scherp te houden hebben we Joey Veerman. De middenvelder van PSV en Oranje was tegen Vitesse (6-0) weer fenomenaal. Niemand heeft een mooiere steekpass dan de man uit Volendam. Hij creëerde de meeste kansen tegen Vitesse (4), was nauwkeurig in de passing als altijd (92 procent) en leverde niet heel verrassend een assist. Veerman is klaar voor een stap hogerop en werd door Aad de Mos al gelinkt aan Arsenal.

Joey Veerman op weg naar Arsenal? Voor nu zit hij in het SN Team van de Week 30.

Aanvaller: Tobias Lauritsen (Sparta)

Tobias Lauritsen is ook al zo’n abonnee van het SN Team van de Week. De Noorse aanvaller was de grote man bij Sparta in de uitzege op Almere City (2-3). De grote man is hij met zijn lengte altijd, maar Lauritsen maakt daar ook altijd perfect gebruik van. Hij won de meeste duels (19) van iedereen en het zal je niet verbazen dat 16 daarvan door de lucht waren. In diezelfde lucht legde hij een bal af op de winnende treffer. Naast zijn assist scoorde hij ook nog zelf met een goed vrijgelopen intikker.

Aanvaller: David Min (RKC Waalwijk)

Een groot minpunt was dat zijn RKC uiteindelijk van AZ verloor (3-2), maar toch zal Ramon Min zeker na dit nieuws, kunnen lachen. Hij scoorde namelijk twee keer en vooral zijn tweede was een beauty. De RKC-aanvaller kreeg de bal pardoes van Yuki Sugawara en had al gezien dat doelman Matthew Ryan te ver voor zijn doel stond. Met een lijpe strakke stift verschalkte hij de AZ-goalie. AZ moest in de comeback, won, maar Min stelde wel zijn uitverkiezing veilig voor het SN Team van de Week 30. Daarin komt hij ook nog eens diezelfde Sugawara tegen. Als zij net zo op elkaar ingespeeld zijn als bij AZ-RKC dan kunnen we gaan smullen.

Aanvaller en SN Sterspeler van de Week 30: Luuk de Jong (PSV)

We sluiten, zoals zo vaak, af met Luuk de Jong. De PSV-spits is vaste keuze in het SN Team van de Week. En ja wat wil je? Hij is zo’n beetje bij alles bij PSV betrokken en de ploeg van De Jong wordt de kampioen van de Eredivisie. Wij willen ook kampioenen in ons sterrenteam en De Jong is al onze kampioen. Met 2 doelpunten en 1 assist is hij dé man van de eclatante zege (6-0) op Vitesse. Hij greep de leiding in de topscorerspositie en is nu ook de topscorer op een andere lijst. Die van SN Sterspeler van de Week. Want ook die trofee mag aanschuiven in zijn rijtje topscorersbokalen.

Welke club is het beste voor Kenneth Taylor?

  • SN Team van de Week 30
  • SN Team van het Seizoen 2023-2024
  • Ajax
  • Real Madrid
  • PSV
  • Feyenoord
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie