Tobias Lauritsen

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Tobias Lauritsen

Tobias Lauritsen is een Noorse spits van beroep. Hij speelt sinds de zomer van 2022 voor eredivisionist Sparta Rotterdam.

  • Lauritsen speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De spits staat bekend als kopspecialist
  • In Noorwegen kwam hij uit voor Herkules Football, Uraedd FK, Pors Football en Odds BK

Clubcarrière

Lauritsen werd op 30 augustus 1997 geboren in Noorwegen. Op jonge leeftijd speelde hij zowel achterin als centraal op het middenveld, maar bij gebrek aan andere opties kwam hij terecht in de spitspositie en daar bleek hij uitstekend tot zijn recht te komen. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Herkules Fotball, waar hij in 2013 zijn debuut maakte in de eerste selectie. Gaandeweg het seizoen werd de club echter genoodzaakt om het team terug te trekken uit het competitieve voetbal en daardoor kwam de spits beschikbaar voor een transfer.

Doorbraak in Noorwegen

Na zijn vertrek bij Herkules Foottball vertrok Lauritsen naar Uraedd FK, waar hij een jaar spendeerde. Hij maakte vervolgens de overstap naar Odds BK, waar hij als invaller meteen scoorde bij zijn debuut tegen Skotfoss in de Noorse beker (13-0 overwinning). In die fase van zijn carrière bleek Lauritsen nog niet in staat om te vlammen en dat leidde in september 2016 naar een overstap naar Pors Football.

Met Pors Football degradeerde Lauritsen in 2016 uit de tweede divisie van Noorwegen. Op het derde niveau scoorde hij echter aan de lopende band: 32 keer in 26 competitieduels. Dat viel ook zijn oude club Odds BK op, waardoor hij in januari 2018 alweer terug werd gekocht. Het bleek een uitstekende keuze. Lauritsen speelde tot de zomer van 2022 in totaal 118 wedstrijden voor de club uit Skien (33 goals, elf assists).

(Pro Shots)

Sterkhouder bij Sparta

In de zomer van 2022 besloot Lauritsen zijn geluk te beproeven buiten Noorwegen. Hij tekende een meerjarig contract bij Sparta Rotterdam, waar de spits op 5 augustus van dat jaar debuteerde in de Eredivisie-wedstrijd tegen sc Heerenveen (0-0). Scoren deed de Noor voor het eerst op 27 augustus in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles en dat bezorgde hem meteen de status van matchwinner. Een week later scoorde Lauritsen tweemaal thuis tegen FC Volendam (4-0).

Lauritsen produceerde vijftien doelpunten in zijn eerste seizoen voor Sparta Rotterdam (veertig wedstrijden). Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de fraaie zesde plaats in de Eredivisie. De boomlange aanvaller was niet alleen van grote waarde met zijn doelpunten, maar bleek met zijn kop- en fysieke kracht ook nog eens cruciaal in het meevoetballende gedeelte. Geen speler in de Nederlandse competitie won in het seizoen 2022-2023 zoveel kopduels als Lauritsen.

Laatste update: 6 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie